Šport > Košarka
9014 ogledov

Na obzorju velika združitev Dragića in Dončića?

goran dragić luka dončić Reševalni pas/Twitter
Pred vnovičnim zagonom lige NBA se je v središču pozornosti znova znašla prihodnost Gorana Dragića.

Ob koncu letošnje sezone se bo slovenskemu košarkarju z najdaljšim stažem v ligi NBA iztekla petletna pogodba z Miami Heat v skupni vrednosti 85 milijonov dolarjev.

Ljubljančan je leta 2015 z vročico sklenil pogodbo "4+1", kar pomeni, da bi lahko že lani postal prost igralec, a se je odločil, da bo izkoristil opcijsko sezono, v kateri je zaslužil dobrih 19 milijonov.

disney world Neuradno Šport Predčasno razkritje, kako se bo odvila NBA sezona

Prekinjena sezona se bo po poročanju ameriških medijev nadaljevala v strogo varovanem mehurčku Disney Worlda v Orlandu, kjer naj bi se po za zdaj neuradnih informacijah zglasilo 22 NBA moštev. Med njimi bo tudi Vročica, ki po 65 tekmah rednega dela zaseda visoko četrto mesto na vzhodu in ji končnica realno gledano ne more več uiti.

Za izkušenega slovenskega veterana, ki je letos dopolnil 34 let, bi bil to četrti nastop v sklepnem delu, kjer je debitiral leta 2010 s Phoenix Suns, dvakrat pa se je skozi sito rednega dela prebil z Miamijem (2016, 2018).

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Neprecenljiv šesti igralec

Dragić se je v letošnji sezoni moral zadovoljiti z vlogo razervista, vendar ni dopustil, da bi ga pri tem oviral ego, temveč je novo vlogo sprejel z odprtimi rokami in se dokazal kot nepogrešljiv del ekipe. S povprečjem 16,1 točke, 5,1 podaje in 3,1 skoka ob 44-odstotnem metu iz igre (38% za tri točke, 77% pri prostih metih) je Miamiju pomagal od odličnega izhodišča (41-24) pred težko pričakovanim nadaljevanjem.

Zadnja priložnost za velik izplen

goran dragić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Po poročanju Miami Heralda naj bi bili v Miamiju naklonjeni enoletnemu podaljšanju, vendar se zavedajo, da bi Dragića lahko premamila dolgoročna ponudba drugega moštva. Pri 34 letih bo to bržkone njegova zadnja priložnost za podpis večletne pogodbe, kakršna za šefe v Miamiju ni več sprejemljiva.

"Dragićev tesni sodelavec pričakuje enoletno ponudbo Miamija nekje v rangu 19 milijonov na leto," je marca zapisal novinar Miami Heralda Barry Jackson in dodal, da je zavrnitev takšne ponudbe malo verjetna, četudi se košarkar potihem nagiba k dolgoročnejšemu sodelovanju.

Družina na prvem mestu

Odločitev bo v veliki meri zavisela od košarkarjeve družine. "Všeč nam je tukaj. Zabavamo se. Lepo je živeti v Miamiju. Otroci tukaj hodijo v šolo. Zagotovo bi bila ta možnost visoko na seznamu. Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti in kako bodo potekali pogovori. Bomo videli. Prepričan sem, da bomo sprejeli najboljšo odločitev za mojo družino," je med aprilsko karanteno o možnosti enoletnega podaljšanja za Miami Herald povedal Gogi.

Če torej potegnemo črto, obstaja velika verjetnost, da bo Dragić ostal član Miamija, kar pa ne pomeni, da so lahko v pisarnah floridske ekipe popolnoma mirni. Slovenec je namreč še vedno zaželena roba in nemalo moštev bi ga z veseljem pozdravilo v svoji slačilnici, neuradno pa se omenjajo tri franšize.

Los Angeles Lakers

Jezerniki potrebujejo izkušenega organizatorja igre, ki bi na trenutke razbremenil LeBrona Jamesa. Velik doprinos bi bile tudi Dragićeve strelske sposobnosti, saj gre za košarkarja, ki redno dosega dvomestno število točke, zanemarljiv pa niti njegov visok odstotek zadetih metov z razdalje (38%), kar je ena od šibkejših točk aktualnih Lakerjev, sicer resnih kandidatov za naslov prvaka.

Dragića bi lahko za zahodno obalo ZDA premamila želja po šampionskem prstanu, ki bil bil samo pika na i že tako izjemni karieri.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Atlanta Hawks 

Nevarnost Miamiju preti tudi iz Atlante, kjer bi lahko Dragića premamili z večletno in donosno pogodbo. Izrazito mlado moštvo krvavo potrebuje izkušenega vodjo, kar Dragić nedvomno je. Zelo prav bi jim prišel tudi rezervni organizator igre, kar je v tem trenutku pisano na kožo slovenskemu veteranu.

Dallas Mavericks

Če Los Angeles pomeni priložnost za osvojitev prstana, Atlanta pa oplemenitev bančnega računa, je Dallas nekakšna mešanica obeh. Dragić bi v Teksasu združil moči z Lukom Dončićem, s katerim ima odlično kemijo, kar sta dokazala v dresu z državnim grbom. Dallas resda še ni zrel za naslov NBA prvaka, a bi z Dragićem vsekakor naredil korak v pravo smer.

Tu je še vprašanje organizatorja igre, ki se ga v Dallasu ne bi branili, saj se Delon Wright ni preveč izkazal, Jalen Brunson pa je zaradi poškodbe rame že končal letošnjo sezono.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice