Šport
2866 ogledov

Dončića postavili na prestol, mnogi negodujejo

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Priznani Bleacher Report je izbral najboljše košarkarje na mestu organizatorja igre.

Pri Bleacher Reportu so nardelil lestvico 15 najboljših organizatorjev igre v tej sezoni lige NBA, pri tem pa na prvo mesto uvrstili slovenskega zvezdnika Luko Dončića.

"Združite njegovo učinkovitost v napadu z izjemnim pregledom, že zdaj je med sedmimi najboljšimi podajalci lige, in imate trden primer igralca, ki sodi med peterico najboljših v ligi NBA. Ob tem niti še ni dosegel svojega tehničnega vrhunca," so analizo Dončića, ki je Dallas popeljal do najbolj učinkovitega napada v ligi, končali pri Bleacher Reportu.

Ob tem so ustvarjalci lestvice poželi kar nekaj negodovanja. Nekaj bralcev se je pritožilo, da je Dončić lahko uvrščen med organizatorje igre, na drugi strani pa tega na primer ni deležen LeBron James, ki pri Los Angeles Lakers prav tako vodi večji del napadov Jezernikov. Nekateri drugi niso bili zadovoljni s samo razvrstitvijo na lestvici.

Dončiću sledijo Damian Lillard, veteran Chris Paul in Ben Simmons. Za mnoge je previsoko uvrščen Kyrie Irving, ki je zaradi poškodb v tej sezoni odigral le peščico tekem, prenizko pa Russell Westbrook. Med oba je bil uvrščen aktualni NBA prvak s Torontom Kyle Lowry, deseterico pa zaključujejo Trae Young, Kemba Walker in najresnejši kandidat za novinca leta Ja Morant.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice