Šport > Košarka
885 ogledov

Za Dončića in kolege veljajo drugačna pravila

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar se lahko vrne v ZDA.

"Vodstvo lige NBA je obvestilo franšize, da se košarkarji, ki se trenutno nahajajo zunj Združenih držav Amerike, lahko vrnejo. Za to imajo dovoljenje ameriške vlade, tudi če bodo pripotovali iz držav pri katerih sicer veljajo potovalne omejitve zaradi epidemije koronavirusa," je na svojem twitter računu zapisal priznani Marc Stein. 

Njegov čivk je med nekaterimi vzbudil kar nekaj negodovanja, saj naj bi po njihovem mnenju košarkarji imeli več pravic kot ostali ljudje. "NBA igralci so nad zakonom," je komentiral eden izmed njih, drugi pa je zapisal: "Zakaj je v redu, da se lahko NBA igralci vrnejo, navadni ljudje pa pogrešajo člane družin, ki ne morejo priti v ZDA? Očitno nismno vsi enaki." 

Med tistimi, ki se lahko vrnejo v ZDA je seveda tudi Luka Dončić. Pri tem so pri franšizi Dallas Mavericks omogočili, da lahko košarkarji prvič med koronavirusno pandemijo spet prosto trenirajo v klubskih prostorih. Novico je igralcem dan pred odprtjem dvoran sporočil dolgoletni prvi zvezdnik ekipe Dirk Nowitzki.

Košarkarji morajo pri tem upoštevati smernice vodstva lige NBA. Med drugim ta čas še ne smejo trenirati v dvoje ali v skupinah, hkrati pa je lahko v dvoranah le omejeno število igralcev.

Pri Dallasu so dolgo časa čakali na to, kdaj bodo spet odprli klubske prostore, saj se je lastnik moštva Mark Cuban sprva želel prepričati, da ni zdravstvenega tveganja za člane ekipe.

račun Račun Šport NBA zvezdnik z napitnino natakarico spravil v solze

Sezona lige NBA je prekinjena od sredine marca. Za zdaj ni še nobenega datuma, kdaj in v kakšnem formatu bi se lahko nadaljevala. Oziroma, če se sploh bo. Iz najmočnejše košarkarske lige na svetu so sicer sporočili, da razmišljajo o skrajšani končnici na eni lokaciji; govora je bilo o športnem kompleksu znotraj Disney Worlda v Orlandu. Sezono naj bi nadaljevali konec julija.

Mladi slovenski zvezdnik Dallasa in lige NBA Dončić je sicer po karanteni v Dallasu nato aprila dopotoval v Slovenijo. Svoje odločitve za vrnitev domov ni obžaloval, saj je dejal, da takšnih pogojev za trening, kot jih ima doma v okolici svoje hiše, nima v ZDA.

 

Komentarjev 1
  • zdrej 08:53 29.maj 2020.

    Amerika prestrašena? Le zakaj? Saj imajo več umrlih na dan kot mi v celotni epidemiji okuženih. 27.5. umrlih in ZDA = 1553

Sorodne novice