Šport > Košarka
12688 ogledov

Mirjam Poterbin: "Luka je jokal vsakič, ko sem odšla"

Mirjam Poterbin Profimedia
Mati košarkarskega zvezdnika je razkrila nekaj podrobnosti o odraščanju in sedanjih postranskih aktivnostih njenega sina.

Mirjam Poterbin je gostovala v oddaji Zvezdana na RTV SLO, kjer je spregovorila o otroštvu Luke Dončića, o njunem življenju v Dallasu in o hobijih mladega velemojstra.

Poterbinova je dejala, da je v Lukovih rosnih letih veliko časa preživljala z njim med različnimi aktivnostmi. "Jaz sem imela srečo, da sem imela svoj salon, da sem si lahko stranke naročila samo, dokler je bil Luka v vrtcu ali v šoli, drugače pa sva ves čas preživela skupaj," je pojasnila.

Luka se je že v zgodnjih najstniških letih podal v Madrid. Potrebinova ga je pogosto obiskovala ob koncih tedna. "Na začetku je bilo tudi njemu težko, dostikrat je jokal. Res velikokrat, vsakič ko sem odšla. Tudi ko sem hodila domov, so bile stevardese ves čas okoli mene, ker sem jokala čisto celo pot. Grozno je bilo. Iskreno, če nazaj pomislim ... Ne vem, če bi šla še enkrat skozi to," se je spomnila na težke trenutke.

Protesti v ZDA V Ameriki vre! Šport Na protestih sodelovali tudi številni NBA zvezdniki

O življenju v teksaški metropoli je povedala sledeče: "Midva z Luko imava čisto ločeni življenji. On živi posebej, jaz živim posebej. Jaz sem tam čisto zaradi drugih stvari, zaradi podpore. Urejam mu stvari."

Luka Dončić zasebno letalo | Avtor: Instagram Instagram

Potrebinova je razkrila, da Dončić sicer živi precej skromno glede na svoje prihodke, da pa so njegova strast avtomobili. S sinom se veliko posveča dobrodelnosti, predvsem želita pomagati nadarjenim športnikom iz revnih družin. "Včasih ni bilo vadnin. Zdaj pa so. Tako da je naša prvotna naloga pomagati tem otrokom. Vsekakor bomo pa pomagali tudi drugim."

luka dončić Deja vu Šport Neverjetno, kaj o Dončiću spet širijo Američani

Mama košarkarskega zvezdnika je še pojasnila, da se bo njen sin po koncu kariere v NBA zagotovo vrnil v Slovenijo, tudi zaradi goveje juhe, ki v ZDA ni tako dobra kot pri nas: "Tam jo je težko skuhati, ker je hrana ... Tudi meso ... Ni to to, je čisto druga kakovost. Tudi če jo skuhaš, ni enaka, kot je v Sloveniji," je o kuharskih težavah povedala Poterbinova.

"Mislim, da bo Luka, ko bo končal kariero, naslednji dan v Sloveniji, tako da ne bo ostal tam, gotovo ne. On je navezan na Slovenijo, tako da je to res nekaj lepega, ker je to njegov kraj, njegova država, in takoj ko ima možnost, gre domov. Tako kot zdaj v karanteni, je bil najbolj srečen, ko je prišel domov. Verjetno bo nekaj časa gotovo še tam, vem pa ne. Odvisno, kako bodo poti vodile," je še dodala Poterbinova.

televizijsa daljinec Velika sprememba Šport Sloveniji se obeta največja doza NBA tekem v zgodovini
 

Komentarjev 3
  • kapibara 09:29 01.junij 2020.

    Mami, a je hrček vrečke napolnil za zimo..

  • tomaz9 07:55 01.junij 2020.

    Kirurgi so jo pa res dobr porihtal🤣👍