Šport > Košarka
7838 ogledov

Šok! NBA zvezdnik med karanteno postal neprepoznaven

james harden Profimedia
Viralna fotografija enega najboljših košarkarjev na svetu je vnesla nemir med navijače ekipe Houston Rockets.

Pred dnevi je po spletu zaokrožila fotografija močno shujšanega Jamesa Hardna, ki je v času karantene zaradi novega koronavirusa odvrgel vsaj deset kilogramov.

Spremenjena podoba bradatega NBA zvezdnika je vnesla strah med podpornike teksaške ekipe Houston Rockets, saj se navijači bojijo, da bi imela sprememba negativne posledice na njegovo igro.

Harden je napadalno usmerjen košarkar in eden najboljših strelcev na svetu. Med njegove specialitete sodita "evrokorak" in "korak nazaj", znan pa je tudi po velikem številu izsiljenih osebnih napak.

"Brada" je namreč košarkar, ki na tekmo izvede več prostih metov kot katerikoli drug igralec v ligi (cca. 12). Ker je pri tem skoraj 88-odstotno uspešen, so njegovi prosti meti ključnega pomena za uspeh moštva.

Pri prodorih pod koš, kjer izsili večino osebnih napak, se praviloma zanaša na fizične kapacitete, zato so navijači zaskrbljeni, da bo izguba mišične mase na začetku, če ne dolgoročno, oklestila njegov doprinos na igrišču.

Košarkar je sicer bolj kot po atletskih sposobnostih znan po svoji iznajdljivosti in spremembah igralnega tempa.

James Harden | Avtor: Profimedia Profimedia

Strahove navijačev je hitel miriti Hardnov soigralec Austin Rivers, ki je namignil, da bo vitki Harden še nevarnejši kot "debelušni".

"Najprej moram ugotoviti, če je tista fotografija sploh prava, ker ne vem, kaj je počel med karanteno. Meni se zdi, da izgleda dobro. Lahko govorite, kar hočete, a 'debelušni' Harden je dosegal 36 točk na tekmo. Ne upam si predstavljati, kaj bo počel vitki Harden. Zagotovo je izgubil vsaj deset kilogramov," je dejal Austin.

Medtem ko se nekateri sprašujejo, kako se bo vse skupaj obneslo na igrišču, so drugi spremembo izkoristili za zbijanje šal na njegov račun. Uporabniki tviterja se sprašujejo, kako je mogoče, da multimilijonar nima denarja za obisk brivca, drugi mu očitajo, da je karanteno preživel v gorah ob uživanju pejotla.

"Če sodniki niso opazili njegovih korakov, ko je bil debel, jih bodo zdaj še težje," je zapisal nek uporabnik. Harden je namreč znan tudi po tem, da med igro naredi kakšen korak preveč, vendar mu sodniki to nemalokrat spregledajo. "Če se NBA sezona ne bo kmalu začela, od Hardna na bo ostalo veliko," je pripomnil nek navijač.

james harden | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Harden je dvakratni najboljši strelec lige (2018, 2109) in nekdanji MVP (2018), tudi letošnja sezona pa je bila zanj vrhunska. Po 61 odigranih tekmah beleži 34,4 točke, 6,4 skoka , 7,4 podaje in 1,7 ukradene žoge ob 43,5-odstotnem metu iz igre in 35-odstotnem metu za tri točke. Številke, vredne MVP kandidata.

Svoje podobe za zdaj še ni komentiral, se je pa prek elektronske pošte oglasil za Houston Chronicle in dejal, da je pripravljen za nadaljevanje sezone.

"Zame je varnost na prvem mestu. Če so liga in pristojne službe prepričani, da je varno za igralce, osebje in navijače, sem pripravljen na akcijo. Želim se čim prej vrniti na igrišče" je sporočil 30-letnik in dodal: "Veliko sem treniral. Ohranjal sem fizično kondicijo, kar mi bo zagotovo prišlo prav ob ponovnem zagonu sezone."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harden chillin’ #TheBeard (I am a #FanPage)

A post shared by James Harden (@jamesharden) on

 
Komentarjev 1
  • Avatar Andisdella
    Andisdella 00:59 29.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi >>> B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice