Šport > Košarka
924 ogledov

Bo Dončić debitiral pod posebnimi pogoji?

Luka Dončić Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik je na pragu krstnega nastopa v končnici lige NBA, ki bi lahko, če bo liga upoštevala predlog lastnika Dallas Mavericks, potekala v spremenjenem formatu.

Lastnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks, katere prvi zvezdnik je Luka Dončić, Mark Cuban predlaga, da se v nadaljevanju zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone v končnici meri 20 ekip namesto običajnih 16. Dodaja tudi, da bi vseh 30 ekip moralo pred končnico odigrati še pet do sedem tekem rednega dela.

Vodstvo ekipe Golden State Warriors je že pred tem najavilo, da bi bilo treba kakršno koli nadaljevanje sezone jemati, kot da so že na dopustu. Zvezdnik Portland Trail Blazers Damian Lillard pa je izjavil, da ne bo sodeloval v nadaljevanju lige, če njegova ekipa ne bo imela realnih možnosti za končnico.

Po Cubanovem predlogu bi Lillard tako imel za kaj igrati, Warriors pa bi bili ob Minnesoti edini brez možnosti za preboj v zaključne boje. Kljub vsemu pa bi njihove tekme pomenile veliko v finančnem smislu, po pisanju ameriških medijev je namreč v pogodbah televizijskih pravic zapisano, da morajo odigrati najmanj 70 tekem rednega dela. V času prekinitve lige so jih moštva odigrala med 63 in 67.

Dodatni dve mesti za vsako od dveh konferenc v končnici bi dali priložnost skoraj vsem ekipam, da se prebijejo vanjo.

Cuban predlaga še, da bi 20 ekip, ki bi se prebile v končnico, rangirali ne glede na konferenco, v kateri nastopajo. V prvem krogu bi sodelovale najslabše štiri ekipe, tako bi 17. igrala proti 20., 18. pa proti 19.

Boljša iz teh dvobojev, igrali bi zgolj eno tekmo ali pa na dve zmagi, bi v drugem krogu igrali proti 15. in 16. rangirani ekipi. Igrali bi na tri zmage. Zmagovalca bi nato dopolnila dve mesti v klasični končnici na štiri zmage.

"Ta načrt omogoča, da je več tekem v končnici, več vznemirjenja, več pomembnih dvobojev. Omogoča pa vsaki ekipi, da se vrne in odigra zahtevano število tekem, da naredi tekmovanje zanimivo in se konec koncev bori za nekaj," je Cuban dejal v pogovoru za ameriško televizijo NBC.

Vodstvo NBA je v soboto objavilo, da se pogovarja z družbo Walt Disney o možnosti, da vse preostale tekme nadaljevanja sezone odigrajo v športnem kompleksu znotraj Disney Worlda v Orlandu. Začeli naj bi konec julija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.