Zarabec: "Tu smo, da nekaj osvojimo. Izgovorov ni!"

Foto: Epa
Foto: Epa
V Zrečah se je danes zbrala moška rokometna reprezentanca in vstopila v sklepne priprave pred evropskim prvenstvom, ki se začenja prihodnji petek. Izbrance selektorja Ljubomirja Vranješa pred tem ta konec tedna v Slovenj Gradcu in Trbovljah čakata tudi pripravljalna preizkusa.
Oglej si celoten članek

Pod Roglo so se izbrani vrsti pridružili Dean Bombač, Nejc Cehte, Urban Lesjak, Urh Kastelic in Miha Zarabec. Omenjena peterica je po dogovoru z vodstvom reprezentance prvi ciklus zavoljo klubskih in osebnih obveznosti izpustila. Šest dni pred odhodom na Švedsko, ki bo letos ob Norveški in Avstriji gostila prvenstvo stare celine, reprezentanca šteje dvajset rokometašev, v Skandinavijo jih bo odpotovalo šestnajst.

"Ko prideš domov, se vedno najde dodatna energija. Vsi smo na priprave prišli pozitivni, z veliko pozitivne energije, ne glede na to, koliko je kdo utrujen zaradi klubskih obveznosti. Konec koncev smo v reprezentanci zato, da nekaj osvojimo. Izgovorov ni. Želim si, da bi vsi ostali zdravi in svoje delo opravili tako, kot se od nas pričakuje," pravi Miha Zarabec.

Že dan po vnovičnem zboru slovensko vrsto čaka prvi preizkus znanja. V Slovenj Gradcu se bo ob 19. uri pomerila s tekmeci iz Severne Makedonije, dan kasneje pa jo v Trbovljah v dvorani Polaj ob 17.30 čaka še tekma s Črnogorci. Prvo tekmo bo mogoče v živo spremljati preko spletnega prenosa na Facebook strani Rokometne zveze Slovenije, drugo pa bo prenašala TV Slovenija.

"Dva dneva za obisk družine in prijateljev sta hitro minila. Čim prej sem si želel priti v Zreče in začeti sklepne priprave pred evropskim prvenstvom. Veselimo se že prve tekme, saj je vsaka pokazatelj nečesa novega. V Slovenj Gradcu in Trbovljah se bodo že mogli videti novi obrisi igre," dodaja Urban Lesjak.

Foto: Profimedia Urban Lesjak

V švedski Göteborg, kjer bo Slovenija začela nastope na svojem 12. evropskem prvenstvu, se bo Slovenija podala 8. januarja. Uvodni obračun v skupini F jo čaka dva dni za tem, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo 12. januarja sledi obračun s gostitelji Švedi, dva dni za tem pa še s Švicarji. Vse tekme se bodo začele ob 18.15. V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov južno oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

Priprave Zorman pred prvenstvom: "Vsaka sprememba prinese nekaj dobrega."

Rokomet Vranješ skrčil seznam za Euro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.