Šport
95 ogledov

Zorman pred prvenstvom: "Vsaka sprememba prinese nekaj dobrega."

Uroš Zorman Saša Despot
Slovenski rokometaši začeli priprave na januarsko EP.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes zbrala v Celju in začela priprave na januarsko evropsko prvenstvo. Uvodna tekma prvenstva, ki ga bodo gostile Avstrija, Norveška in Švedska, izbrance Ljubomira Vranješa čaka 10. januarja, pred tem pa bodo slovenski rokometaši odigrali tudi še dve pripravljalni tekmi.

Ljubomir Vranješ Rokomet Šport Znan novi selektor Slovenije

Na prvem treningu v dvorani Zlatorog je bilo 18 od 24 vpoklicanih rokometašev, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije. Po dogovoru z vodstvom reprezentance so zaradi klubskih in osebnih obveznosti manjkali Urban Lesjak, Urh Kastelic, Simon Razgor, Miha Zarabec, Dean Bombač in Nejc Cehte. Ti se bodo ekipi priključili prihodnji teden. Odsoten je bil tudi novi selektor Vranješ, ki ga danes čaka še tekma švedskega prvenstva. Se bo pa Vranješ izbrani vrsti pridružil že v petek, ko bo tudi prvič v živo stopil pred sedmo silo.

Začetek priprav na Euro je potekal v Celju pod vodstvom pomočnika selektorja Uroša Zormana, takoj po koncu uvodnega treninga pa se je reprezentanca že preselila v svojo standardno bazo v Zreče, kjer bo trenirala vse do potovanja na Švedsko 8. januarja.

"S selektorjem Vranješem sva pripravila načrt priprav, ki jih bomo skušali izpeljati čim bolj optimalno. Verjamem, da pri tem težav ne bo. Vsaka sprememba prinese nekaj dobrega. Iz pogovorov s selektorjem sem lahko razbral, da je poln optimizma. Verjamem, da so to občutili tudi fantje ter da nas čaka pozitivna zgodba," je prepričan Zorman.

Med zbranimi je bilo čutiti obilico pozitivne energije, motiviranosti in zavzetosti za trdo delo. "Komaj smo čakali, da začnemo znova trenirati. Časa ni veliko, a s trdim delom lahko dosežemo želeno. Treninge bo potrebno kar najbolje izkoristiti. Pomembno bo, da smo vsi v reprezentanci od prvega dne osredotočeni na evropsko prvenstvo, ki bo izredno pomembno tudi zaradi kvalifikacij za olimpijado," je za RZS povedal Vid Kavtičnik.

Prihodnji konec tedna reprezentanco čakata dve pripravljalni tekmi, najprej v petek v Slovenj Gradcu proti Severni Makedoniji in dan pozneje v Trbovljah proti Črni gori.

Slovence uvodni obračun EP v skupini F v Göteborgu čaka v petek, 10. januarja, ko se bodo v dvorani Scandinavium pomerili s Poljaki. V nedeljo in torek potem sledita še obračuna z gostitelji Švedi in Švicarji. V drugi del tekmovanja, ki bo potekal v dobrih 250 kilometrov oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice