Zaradi Dončića so se prijemali za glave

Foto: Epa Luka Dončić
V Madridu so bili gledalci priča napetemu dvoboju med Realom in Fenerbahcejem.
Oglej si celoten članek

Dvoboj v Madridu se je začel po željah gostov, ki so na začetku tekme povedli z izidom 12:2, domači strateg pa je na klopi hitro poiskal Luko Dončića in ga poslal v igro. Gostitelji v prvih minutah niso zadevali iz igre, Fenerbahceju pa so se vseeno približali z uspešnim  izvajanjem prostih metov, ki so jih v raztrgani igri (pre)večkrat dosojali sodniki. Že do konca prve četrtine je bil izid poravnan.

V drugih desetih minutah so domači prevzeli pobudo, razpoložen pa je bil tudi Dončić, ki je do glavnega odmora nanizal 12 točk. Gledalce je med drugim prisilil tudi v to, da so se prijeli za glave, ko je izpeljal hitri protinapad, nakazal podajo za hrbtom, s tem iz igre vrgel še zadnjega košarkarja v turški obrambi, in zaključil s polaganjem.

Že v naslednjem napadu je ukradel žogo, podal v protinapad, kjer je z zabijanjem akcijo zaključil preostali slovenski reprezentant na tekmi Anthony Randolph. A poteza tekme je nato pripadla Bobbyju Dixonu. Ta je po dobri madridski obrambi stekel za žogo in jo ob izteku napada vrgel s svoje polovice igrišča in zadel za 37:39.

Real je na začetku drugega polčasa že povedel za sedem točk, a je turško moštvo s trojkami hitro ujelo priključek, v zadnjo minuto dvoboja pa ob razpoloženem Grku Kostasu Sloukasu, ta je vseh 20 točk dosegel v zadnjih dveh četrtinah, vstopilo s šestimi točkami naskoka. Nato je 33 sekund pred koncem Facundo Campazzo z dvema prostima metoma razliko znižal na -4, Rudy Fernandez pa je zadel še trojko za 83:84.

Sloukas je upravičil naziv najboljšega izvajalca prostih metov v evroligi, Dončić pa je šest sekund pred zadnjim piskom sirene krenil v zadnji juriš. A odločil se je za napačno potezo. Čeprav je bilo na semaforju še dovolj časa, da bi prišel bližje nasprotnikovemu košu, se je odločil za met s sredine in zgrešil. Tudi tokrat se je marsikateri domači navijač prijel za glavo.

Dončić je ob porazu s 83:86 dosegel 14 točk v 29 minutah in ob tem dodal še štiri podaje in dva skoka, Randolph je v 21 minutah zbral devet točk, štiri skoke in dve podaji.

Od "slovenskih" ekip je tokrat igrala tudi Crvena zvezda, Alen Omić je ob zmagi Beograjčanov nad Unicajo Malogo z 80:76 prispeval zgolj skok. Že sinoči so košarkarji Brose Bamberga izgubili proti Valencii v gosteh s 70:86, Aleksej Nikolić je v slabih šestih minutah dosegel pet točk. Žalgiris Bena Udriha, ki ga ni bilo v postavi, je doma ugnal Barcelono z 90:74. Anadolu Efes je v gosteh pri Olimpii iz Milana izgubil s 64:77, Zoran Dragić zaradi poškodbe ni igral za goste.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.