Zaradi Greenpeaca ob 30.000 evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometni klub Basel bo moral zaradi protesta organizacije Greenpeace na tekmi Lige prvakov proti Schalkeju plačati 30.000 evrov kazni.
Oglej si celoten članek

Zaradi akcije okoljevarstvene organizacije Greenpeace bo moral švicarski nogometni klub Basel Uefi odšteti 30.000 evrov. Evropska nogometna zveza je Basel kaznovala zaradi tekme 1. oktobra proti Schalkeju 04 (0:1), kjer so se aktivisti v peti minuti tekme Lige prvakov z vrvmi spustili s strehe tribune stadiona St. Jakob.

Razlog za kazen je po mnenju Uefe premajhna stopnja zagotavljanja varnosti na stadionu St. Jakob, saj so Greenpeasovci presenetili organizatorje tekme in ob spuščanju s strehe tribune z velikim transparentom protestirali proti ruskemu Gazpromu, ki je eden glavnih pokroviteljev švicarskega kluba. Protest proti številnim Gazopromovim vrtinam na Arktiki je povzročil petminutno prekinitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.