Šport > Nogomet
15 ogledov

Zaradi Greenpeaca ob 30.000 evrov

Basel Schalke Liga prvakov Greenpeace Gazprom EPA
Nogometni klub Basel bo moral zaradi protesta organizacije Greenpeace na tekmi Lige prvakov proti Schalkeju plačati 30.000 evrov kazni.

Zaradi akcije okoljevarstvene organizacije Greenpeace bo moral švicarski nogometni klub Basel Uefi odšteti 30.000 evrov. Evropska nogometna zveza je Basel kaznovala zaradi tekme 1. oktobra proti Schalkeju 04 (0:1), kjer so se aktivisti v peti minuti tekme Lige prvakov z vrvmi spustili s strehe tribune stadiona St. Jakob.

Razlog za kazen je po mnenju Uefe premajhna stopnja zagotavljanja varnosti na stadionu St. Jakob, saj so Greenpeasovci presenetili organizatorje tekme in ob spuščanju s strehe tribune z velikim transparentom protestirali proti ruskemu Gazpromu, ki je eden glavnih pokroviteljev švicarskega kluba. Protest proti številnim Gazopromovim vrtinam na Arktiki je povzročil petminutno prekinitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.