Šport > Nogomet
8 ogledov

Greenpeace prekinil tekmo v Baslu

Basel Schalke Liga prvakov navijači tribuna bakle dim zastava
1/2
EPA
V spopadih navijačev Basla in Schalkeja je bilo ranjenih 12 ljudi, tri so prepeljali v bolnišnico, je po torkovi tekmi Lige prvakov sporočila švicarska policija.

Ta je morala strasti miriti tudi z uporabo gumijastih nabojev in solzivca. Skupno so v povezavi s tekmo na St. Jakob-Parku priprli kar 27 ljudi. Na tekmi drugega kola skupinskega dela Lige prvakov je Schalke 04 z izjemnim golom Juliana Draxlerja sicer slavil z 1:0. 

Na tekmi so protestirali tudi aktivisti Greenpeaca. Takoj po prvem sodnikovem žvižgu so poskrbeli za prekinitev, saj se je četverica spustila po vrveh s strehe stadiona in protestirala proti sponzorju Schalkeja in Lige prvakov, ruskemu gigantu Gazpromu, proti kateremu so izobesili tudi velik transparent.

Aktivisti Greenpeaca so zahtevali tudi takojšnjo izpustitev 30 članov ladje Arctic Sunrise, ki so v Rusiji priprti že več dni. Ti so prejšnji teden vdrli na Gazpromovo naftno ploščad na Arktiki, kjer je naravno okolje izjemno občutljivo, sodišče v Murmansku pa jih je obtožilo piratstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.