Zaradi Infantina in Fife Nemci izgubili enega glavnih sponzorjev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Veriga supermarketov REWE je prekinila sodelovanje z nemško nogometno ekipo.
Oglej si celoten članek

Nemška veriga supermarketov REWE je danes sporočila, da s takojšnjim učinkom prekinja sodelovanje z Nemško nogometno zvezo (DFB) zaradi "škandaloznega odnosa" Mednarodne nogometne zveze Fife v vse hujšem sporu glede raznolikosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podjetje se je že oktobra odločilo, da ne bo podaljšalo sodelovanja z nemško reprezentanco, zdaj pa je sporočilo, da bo svoj odhod pospešilo.

Foto: Profimedia REWE

"Po trenutnih odločitvah Fife in izjavah predsednika Giannija Infantina podjetje meni, da se mora jasno distancirati od stališča Fife in se odpovedati pravicam iz pogodbe z DFB, zlasti v kontekstu svetovnega prvenstva," so sporočili iz podjetja.

Kapetani več evropskih držav, vključno z Nemčijo, so se namreč zavezali, da bodo med SP nosili mavrični kapetanski trak One Love kot del kampanje za spodbujanje vključevanja in proti diskriminaciji. Vendar tega zdaj ne bodo storili, saj je Fifa zagrozila s sankcijami na igrišču, zaradi katerih bi igralci, ki bi nosili neodobreno opremo, lahko prejeli rumeni karton.

Udaril po Evropi Bizaren govor predsednika Fife: "Počutim se kot gej, invalid, migrant..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.