Zaradi megle odpovedan tudi smuk

Foto: EPA
Foto: EPA
V švicarskem St. Moritzu so morali zaradi megle odpovedati zadnji moški smuk pred olimpijskimi igrami v Sočiju. Start je bil sprva predviden ob 10.30, nato so ga kar štirikrat prestavili, ob 14.30 pa so se dokončno odločili, da tekme ne bo.
Oglej si celoten članek

Vremenske razmere znova niso najbolj naklonjene organizatorjem športnih tekmovanj na prostem. Potem ko so zaradi varnosti, obilnemu sneženju se je pridružil še ledeni dež, morali odpovedati ženski veleslalom v Kranjski Gori, pa je organizatorjem moškega smuka v St. Moritzu ponagajala megla, ki je preprečila izvedbo smuka.

V St. Moritzu bi se morala za primat v najhitrejši disciplini alpskega smučanja spopasti Norvežan Aksel Lund Svindal, branilec malega kristalnega globusa, in Avstrijec Hannes Reichelt, ki je dobil zadnji smuk v Kitzbühlu in se Svindalu približal na 80 točk razlike.

A Avstrijcu je načrte prekrižala poškodba hrbta, zaradi katere je že končal letošnjo sezono in ostal brez nastopa na olimpijskih igrah v Sočiju. Reichelta zdaj čaka operacija, Svindalov najbližji zasledovalec pa je s tem postal Švicar Patrick Küng, ki za Norvežanom zaostaja več kot 200 točk.

Svetovni pokal, St. Moritz, smuk (M):

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.