Šport > Zimski športi
14 ogledov

Zaradi megle odpovedan tudi smuk

aksel lund svindal smuk EPA
V švicarskem St. Moritzu so morali zaradi megle odpovedati zadnji moški smuk pred olimpijskimi igrami v Sočiju. Start je bil sprva predviden ob 10.30, nato so ga kar štirikrat prestavili, ob 14.30 pa so se dokončno odločili, da tekme ne bo.

Vremenske razmere znova niso najbolj naklonjene organizatorjem športnih tekmovanj na prostem. Potem ko so zaradi varnosti, obilnemu sneženju se je pridružil še ledeni dež, morali odpovedati ženski veleslalom v Kranjski Gori, pa je organizatorjem moškega smuka v St. Moritzu ponagajala megla, ki je preprečila izvedbo smuka.

V St. Moritzu bi se morala za primat v najhitrejši disciplini alpskega smučanja spopasti Norvežan Aksel Lund Svindal, branilec malega kristalnega globusa, in Avstrijec Hannes Reichelt, ki je dobil zadnji smuk v Kitzbühlu in se Svindalu približal na 80 točk razlike.

A Avstrijcu je načrte prekrižala poškodba hrbta, zaradi katere je že končal letošnjo sezono in ostal brez nastopa na olimpijskih igrah v Sočiju. Reichelta zdaj čaka operacija, Svindalov najbližji zasledovalec pa je s tem postal Švicar Patrick Küng, ki za Norvežanom zaostaja več kot 200 točk.

Svetovni pokal, St. Moritz, smuk (M):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.