Zaradi neplačanih davkov v II. ligo

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodstvo španske lige (LFP) je potrdilo, da bo zaradi neplačanih davkov po končani sezoni La Lige, v kateri si je sicer Elce izborili obstanek, klub izpadel v drugo špansko ligo.
Oglej si celoten članek

Elche bo v naslednji sezoni nastopal v španski drugi ligi (Segunda División), je danes pričakovano odločilo vodstvo španske lige (LFP), ki je potrdilo, da zaradi neplačanih davkov zeleno-beli ne bodo uživali v sadovih letošnjega dela. 

LFP je v uradni izjavi pojasnila, da je tako rigorozno odločitev sprejela zaradi tega, ker se situacija na jugu pokrajine Valencie ni spremenila kljub kazni v lanski sezoni, klub pa naj bi kršil še številne ostale zakone. Za nameček bo Elche kaznovan s 180.303,63 evra, odločitev pa je za veliko navdušenje poskrbela ne severu države, kjer je nesrečno izpadli Eibar "preživel" kljub 18. mestu v nedavno končani sezoni, v Segundi pa ga bo zdaj zamenjal Elche.

Kljub težavam v klubskih pisarnah si je ekipa trenerja Frana Escribája že pred napetimi zadnjimi koli precej zanesljivo zagotovila obstanek, toda razen v primeru, da jim uspe s pritožbo, ki je že sestavljena, bodo zvesti navijači Elcheja na stadionu Matíneza Valera znova spremljali drugi rang tekmovanja.

Elche je davčni upravi dolžan 4,3 milijona evrov. Predsednik kluba Juan Anguix je sicer v sredo dejal, da bodo dolg poravnali do 1. avgusta. "Zelo malo klubov je, ki lahko trdijo, da nimajo nobenih dolgov," je povedal Anguix.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.