Šport > Nogomet
123 ogledov

Zaradi neplačanih davkov v II. ligo

Edu Albacar Elche Real Madrid Ruben Perez Muniz Fernandez Manu Herrera EPA
Vodstvo španske lige (LFP) je potrdilo, da bo zaradi neplačanih davkov po končani sezoni La Lige, v kateri si je sicer Elce izborili obstanek, klub izpadel v drugo špansko ligo.

Elche bo v naslednji sezoni nastopal v španski drugi ligi (Segunda División), je danes pričakovano odločilo vodstvo španske lige (LFP), ki je potrdilo, da zaradi neplačanih davkov zeleno-beli ne bodo uživali v sadovih letošnjega dela. 

LFP je v uradni izjavi pojasnila, da je tako rigorozno odločitev sprejela zaradi tega, ker se situacija na jugu pokrajine Valencie ni spremenila kljub kazni v lanski sezoni, klub pa naj bi kršil še številne ostale zakone. Za nameček bo Elche kaznovan s 180.303,63 evra, odločitev pa je za veliko navdušenje poskrbela ne severu države, kjer je nesrečno izpadli Eibar "preživel" kljub 18. mestu v nedavno končani sezoni, v Segundi pa ga bo zdaj zamenjal Elche.

Kljub težavam v klubskih pisarnah si je ekipa trenerja Frana Escribája že pred napetimi zadnjimi koli precej zanesljivo zagotovila obstanek, toda razen v primeru, da jim uspe s pritožbo, ki je že sestavljena, bodo zvesti navijači Elcheja na stadionu Matíneza Valera znova spremljali drugi rang tekmovanja.

Elche je davčni upravi dolžan 4,3 milijona evrov. Predsednik kluba Juan Anguix je sicer v sredo dejal, da bodo dolg poravnali do 1. avgusta. "Zelo malo klubov je, ki lahko trdijo, da nimajo nobenih dolgov," je povedal Anguix.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.