Šport > Nogomet
3 ogledov

Hoeness upa na pogojno kazen

uli hoeness sojenje bayern predsednik Reuters
V Nemčiji se je končal tretji dan sojenja predsedniku Bayerna Uliju Hoenessu. Münchensko sodišče je pri tem jasno napovedalo, da bo sodbo izreklo že v četrtek, če na sojenju ne bo več novih zahtev po zaslišanju prič. V najslabšem primeru Hoeneßu grozi do 10 let zapora.

Sojenje je v preteklih dneh dobilo dramatičen zasuk, saj je moral Hoeness sprva na sodišče zaradi davčne utaje 3,5 milijona evrov, ki pa se je v torek dvignila na 27,2 milijona, s čimer se je strinjala tudi obramba. Sodnik Rupert Heindl pa je ob tem poudaril, da bo v razsodbi upošteval nove številke in ne starih, ki jih je sprva očitalo tožilstvo.

Kot pravijo strokovnjaki, je Hoeness zdaj na tem, da ga čaka dolga zaporna kazen, a mora sodišče za takšno odločitev ugotoviti posebej hud primer utaje davkov. Obramba računa, da bo sodišče upoštevalo predvsem dejstvo, da je Hoeness 17. januarja sam prijavil utajo davkov in da bo kazen zato milejša. Računajo na pogojno kazen. Tožilstvo na drugi strani pa poudarja, da je Hoeneß pri prijavi razkril le delček svoje krivde.

Večina Nemcev zahteva odstop

V Nemčiji pa so medtem vse glasnejše tudi zahteve po odstopu 62-letnega Hoenessa s predsedniškega mesta v Bayernu. Raziskava javnega mnenja je pokazala, da sta dve tretjini Nemcev za takojšnji odstop, na Bavarskem pa je odstotek manjši, a tudi tam 56 odstotkov vprašanih meni, da predsedniške funkcije ne sme več opravljati. Pozivi k odstopu so se pojavili tudi s strani nekaterih politikov in gospodarstvenikov. V vodstvu kluba bodo počakali na odločitev sodišča.

Anketa je pokazala tudi, da skoraj 60 odstotkov vprašanih meni, da bo Hoeness dobil milejšo kazen zaradi svoje prepoznavnosti, večina Nemcev pa je tudi za strožje kazni pri utaji davkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.