Zaradi neprijavljene nesreče bo plačal 90.000 evrov

Foto: Profimedia Raphael Guerreiro
Portugalski nogometaš Raphael Guerreiro bo še dolgo pomnil prometno nesrečo, v katero je bil vpleten lani novembra.
Oglej si celoten članek

Nesreča, ki se je končala brez hujših posledic, bo Portugalca precej udarila po žepu. V skladu z odločitvijo sodišča v Dortmundu bo Guerreiro moral plačati 90.000 evrov, ker je nogometaš "pozabil" prijaviti nesrečo.

Triindvajsetletni igralec pri moštvu Borussia iz Dortmunda se je novembra lani s svojim vozilom znamke Porsche 911 Turbo v enem od križišč v Dortmundu zaletel v drugo vozilo. Guerreiro nesreče ni uradno prijavil in se je odpeljal s kraja dogodka, potem ko je preveril, da se ni nihče od udeležencev poškodoval in je bilo vozilo po trku še vedno v voznem stanju.

Guerreiro je priznal, da je bil udeležen v nesreči šele potem, ko so ga naznanili policiji. Njegov primer se je znašel na sodišču, ki je nogometaša najprej kaznovalo s plačilom globe v višini 120.000 evrov, po pritožbi je sodišče Portugalcu priznalo popust, tako da bo plačal 30.000 evrov manj. Znesek 90.000 evrov bodo nakazali eni od neprofitnih organizacij v Dortmundu.

Guerreiro je hkrati prejel tudi pogojno kazen. Če bo v naslednjih dveh letih zakrivil podoben prekršek, bo prisiljen plačati novih 90.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.