Šport > Nogomet
198 ogledov

Zaradi neprijavljene nesreče bo plačal 90.000 evrov

Raphael Guerreiro
Portugalski nogometaš Raphael Guerreiro bo še dolgo pomnil prometno nesrečo, v katero je bil vpleten lani novembra.

Nesreča, ki se je končala brez hujših posledic, bo Portugalca precej udarila po žepu. V skladu z odločitvijo sodišča v Dortmundu bo Guerreiro moral plačati 90.000 evrov, ker je nogometaš "pozabil" prijaviti nesrečo.

Triindvajsetletni igralec pri moštvu Borussia iz Dortmunda se je novembra lani s svojim vozilom znamke Porsche 911 Turbo v enem od križišč v Dortmundu zaletel v drugo vozilo. Guerreiro nesreče ni uradno prijavil in se je odpeljal s kraja dogodka, potem ko je preveril, da se ni nihče od udeležencev poškodoval in je bilo vozilo po trku še vedno v voznem stanju.

Guerreiro je priznal, da je bil udeležen v nesreči šele potem, ko so ga naznanili policiji. Njegov primer se je znašel na sodišču, ki je nogometaša najprej kaznovalo s plačilom globe v višini 120.000 evrov, po pritožbi je sodišče Portugalcu priznalo popust, tako da bo plačal 30.000 evrov manj. Znesek 90.000 evrov bodo nakazali eni od neprofitnih organizacij v Dortmundu.

Guerreiro je hkrati prejel tudi pogojno kazen. Če bo v naslednjih dveh letih zakrivil podoben prekršek, bo prisiljen plačati novih 90.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.