Svet
30 ogledov

Aretirali osumljenca za napad na nemško moštvo

avtobus Borussia Dortmund eksplozija EPA
Nemška policija je aretirala moškega, ki naj bi z bombo napadel avtobus nemškega nogometnega moštva.

Policija je prijela 28-letnega moškega Sergeja W., ki ima nemško in rusko državljanstvo. Obtožen je poskusa umora, povzročitve hudih telesnih poškodb in povzročitve eksplozije, navaja Reuters.

Motiv za napad je bil kot kaže finančne narave. Preiskava je namreč pokazala, da je moški na dan napada kupil za 78.000 evrov opcij na paket delnic kluba. S kupljenimi opcijami bi bil upravičen do prodaje 15.000 delnic po vnaprej določeni ceni.

Sergej W. je izvedel napad, za katerega je pričakoval, da bo znižal vrednost delnic nogometnega kluba. "Resna poškodba ali celo smrt igralca bi povzročila znaten padec vrednosti," so dejali na tožilstvu. 

Pisma, ki so jih našli v bližini kraja dogodka in ki so nakazovala na to, da so za dejanje odgovorni islamisti, so bila napisana, da bi zavedla preiskovalce. Že kmalu po tem, ko so jih preiskovalci dobili v roke, so se pojavili dvomi v njihovo pristnost. 

Avtobus nogometnega moštva je bil na poti na stadion, kjer bi se morala odviti tekma Lige Prvakov, ko so odjeknile tri eksplozije. Pri tem je bil ranjen španski branilec Marc Bartra, tekmo pa so prestavili za en dan. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.