Šport > Nogomet
67 ogledov

Aubameyang zapušča Dortmund

Pierre-Emerick Aubameyang
Borussia Dortmund bo po vsej verjetnosti ostala brez svojega udarnega napadalca.

Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund bo po poročanju Bilda ostal brez prvega strelca ekipe in nemškega prvenstva Gabonca Pierre-Emericka Aubameyanga. Ta bi naj za 70 milijonov evrov prestopil v PSG.

Aubameyang naj bi se s PSG dogovoril za štiriletno sodelovanje, na sezono pa naj bi zaslužil 14 milijonov evrov. Prestop je bržkone že potrjen, saj je Aubameyang že kupil hišo v elitnem predelu Pariza. Gabonec je v letošnji bundesligi za Borussio dosegel 31 golov.

V tretje uvrščeno ekipo nemškega prvenstva 2016/17 pa prihaja 23-letni Maximilian Philipp, ki ima pogodbo do 2022. Klub je Freiburgu odštel 15 milijonov evrov odškodnine, še dodatnih pet jih bo plačal v primeru uspehov. Philipp bo na igrišču zamenjal poškodovanega Marca Reusa, ki bo ekipi manjkal štiri mesece. BVB so za novo sezono že pred tem okrepili še Ömer Toprak, Mahmoud Dahoud in Dan-Axel Zagadou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.