Šport > Nogomet
2982 ogledov

Vrnitev hudo bolnega nogometaša

mario gotze Mario Götze (desno).
Po daljši odsotnosti zaradi degenerativne mišične bolezni se na nogometne zelenice vrača zvezdnik Borussie Dortmund Mario Götze.

Na pripravljalni tekmi Borussie Dortmund je po več kot petih mesecih vrnitev na igrišče dočakal napadalni vezist Mario Götze in nemškemu prvoligašu pomagal do zmage nad moštvom Urawa Reds s končnim izidom 3:2.

Nemški reprezentant je bil z nogometnih zelenic odsoten od februarja, ko je zdravniška stroka naposled odkrila izvor nenehne utrujenosti in šibkosti mišic.

Sprva so domnevali, da ima nogometaš presnovne motnje, nato pa se je izkazalo, da boleha za miopatijo, pri kateri gre za odmiranje mišičnega tkiva, kar močno otežuje regeneracijo po fizičnem naporu.

Zaradi resnosti bolezenskega stanja se je govorilo celo o upokojitvi, a se 25-letnik očitno vrača v ekipo Petra Bosza, ki je po koncu lanske sezone na trenerskem stolčku nasledil Thomasa Tuchela.

Götze je na prijateljski tekmi v deželi vzhajajočega sonca vstopil namesto Nurija Sahina in požel bučen aplavz. Po koncu srečanja se je oglasil na družbenem omrežju, kjer je zapisal: "Preprosto srečen."

"Vesel sem za Maria. Dolgo ni treniral ali igral. Moramo biti previdni. Veseli smo, da je lahko igral 30 minut. Tudi on je bil zelo zadovoljen. Zdaj bomo videli, kakšno bo stanje iz dneva v dan. Upamo, da se bo lahko vrnil in čim prej spet odigral polnih 90 minut," je povedal Bosz.

 

Just happy @bvb09

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀MARIO GÖTZE (@gotzemario) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.