Zarečenega kruha se največ poje

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški plavalec Michael Phelps, ki se je poslovil po koncu olimpijskih iger v Londonu, se vrača iz pokoja.
Oglej si celoten članek

Sloviti ameriški plavalni zvezdnik Michael Phelps je po osvojitvi šestih odličij na poletnih olimpijskih igrah (OI) predlani v Londonu končal aktivno kariero, ameriška plavalna zveza pa je danes sporočila, da bo 28-letni Phelps nastopil na mitingu za veliko nagrado, ki bo med 24. in 26. aprilom v Mesi v ameriški zvezni državni Arizona. Phelps je sicer pred OI v Londonu zatrdil, da se po upokojitvi ne namerava vrniti.

Najuspešnejši olimpijec vseh časov – v svoji zbirki ima kar 18 odličij najbolj žlahtnega leska in še po dve srebrni in bronasti – je že lani z nekaterimi svojimi potezami "namignil", da se bo vrnil v tekmovalne bazene. Med drugim je začel trenirati z nekdanjim trenerjem Bobom Bowmanom, ob tem pa je zdaj vstopil tudi v program ameriške protidopinške agencije in nakazal, da bi se lahko vrnil v tekmovalne bazene za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016.

Agencije poročajo, da bo Phelps morda nastopil tudi na ameriških kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v ruskem Kazanu, ki bodo med 6. in 10. avgustom v kalifornijskem mestu Irvine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.