Šport
29 ogledov

Zarečenega kruha se največ poje

michael phelps EPA
Ameriški plavalec Michael Phelps, ki se je poslovil po koncu olimpijskih iger v Londonu, se vrača iz pokoja.

Sloviti ameriški plavalni zvezdnik Michael Phelps je po osvojitvi šestih odličij na poletnih olimpijskih igrah (OI) predlani v Londonu končal aktivno kariero, ameriška plavalna zveza pa je danes sporočila, da bo 28-letni Phelps nastopil na mitingu za veliko nagrado, ki bo med 24. in 26. aprilom v Mesi v ameriški zvezni državni Arizona. Phelps je sicer pred OI v Londonu zatrdil, da se po upokojitvi ne namerava vrniti.

Najuspešnejši olimpijec vseh časov – v svoji zbirki ima kar 18 odličij najbolj žlahtnega leska in še po dve srebrni in bronasti – je že lani z nekaterimi svojimi potezami "namignil", da se bo vrnil v tekmovalne bazene. Med drugim je začel trenirati z nekdanjim trenerjem Bobom Bowmanom, ob tem pa je zdaj vstopil tudi v program ameriške protidopinške agencije in nakazal, da bi se lahko vrnil v tekmovalne bazene za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016.

Agencije poročajo, da bo Phelps morda nastopil tudi na ameriških kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v ruskem Kazanu, ki bodo med 6. in 10. avgustom v kalifornijskem mestu Irvine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.