Zaskrbljujoče oznanilo nekdanje # 1

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Španec Rafael Nadal je presenetil z oznanilom, da bi po posvetovanju s svojo ekipo lahko predčasno končal letošnjo sezono.
Oglej si celoten članek

''Kralj peska'' Rafael Nadal je v drugem krogu turnirja serije masters v Šanghaju v dveh nizih izgubil proti Viktorju Troickemu in doživel nov udarec za že tako načeto samozavest.

Španec je bil v zadnjem obdobju odkrito nezadovoljen s svojo igro, napričakovani izpad v Šanghaju pa je zanj pomenil kapljo čez rob.

''Ne vem, kaj se bo zgodilo v naslednjih tednih. O tem bom moral razmisliti,'' je novinarjem zaupal nekdanji prvi igralec sveta, ki je v svoji karieri osvojil 14 grand slamov, skupno pa kar 69 turnirjev.

Foto: Profimedia rafael nadal šanghaj ''Ne morem reči, kaj bom počel naslednji mesec. Glede koledarja nisem več prepričan. Ne vem, kaj moram narediti, da bom prihodnje leto 100-odstoten,'' je povedal Nadal, čigar urnik za sezono 2016 predvideva udeležbo na turnirjih v Baslu, Parizu in Londonu.

''Tekmovati naprej ni vedno rešitev. Včasih se je treba ustaviti in posvetiti treningu. Morda je to moja priložnost. Nisem prepričan. Mogoče bom zaigral v Baslu. V tem trenutku ni pravi čas za analizo,'' je dodal Španec.

Najboljši igralci sveta so praviloma dolžni nastopiti na največjih turnirjih, med katere spada tudi zadnji masters sezone v Parizu. Nadal bi sicer lahko izpustil turnir v francoski prestolnici, saj ima izpolnjene vse pogoje - število dvobojev, število sezon, starost - ki jih za takšno odločitev predvideva Združenje teniških profesionalcv (ATP), ni pa jasno, kako bi upravičil odsotnost na zaključnem turnirju v Londonu, če se mu bo tja uspelo uvrstiti.

V londonski O2 areni bo nastopilo osem najboljših igralcev sveta, udeležbo pa lahko tenisači odpovedo samo v primeru tehtnih razlogov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.