Šport
11 ogledov

Zaskrbljujoče oznanilo nekdanje # 1

rafael nadal šanghaj Profimedias
Španec Rafael Nadal je presenetil z oznanilom, da bi po posvetovanju s svojo ekipo lahko predčasno končal letošnjo sezono.

''Kralj peska'' Rafael Nadal je v drugem krogu turnirja serije masters v Šanghaju v dveh nizih izgubil proti Viktorju Troickemu in doživel nov udarec za že tako načeto samozavest.

Španec je bil v zadnjem obdobju odkrito nezadovoljen s svojo igro, napričakovani izpad v Šanghaju pa je zanj pomenil kapljo čez rob.

''Ne vem, kaj se bo zgodilo v naslednjih tednih. O tem bom moral razmisliti,'' je novinarjem zaupal nekdanji prvi igralec sveta, ki je v svoji karieri osvojil 14 grand slamov, skupno pa kar 69 turnirjev.

rafael nadal šanghaj | Avtor: Profimedias Profimedias
''Ne morem reči, kaj bom počel naslednji mesec. Glede koledarja nisem več prepričan. Ne vem, kaj moram narediti, da bom prihodnje leto 100-odstoten,'' je povedal Nadal, čigar urnik za sezono 2016 predvideva udeležbo na turnirjih v Baslu, Parizu in Londonu.

''Tekmovati naprej ni vedno rešitev. Včasih se je treba ustaviti in posvetiti treningu. Morda je to moja priložnost. Nisem prepričan. Mogoče bom zaigral v Baslu. V tem trenutku ni pravi čas za analizo,'' je dodal Španec.

Najboljši igralci sveta so praviloma dolžni nastopiti na največjih turnirjih, med katere spada tudi zadnji masters sezone v Parizu. Nadal bi sicer lahko izpustil turnir v francoski prestolnici, saj ima izpolnjene vse pogoje - število dvobojev, število sezon, starost - ki jih za takšno odločitev predvideva Združenje teniških profesionalcv (ATP), ni pa jasno, kako bi upravičil odsotnost na zaključnem turnirju v Londonu, če se mu bo tja uspelo uvrstiti.

V londonski O2 areni bo nastopilo osem najboljših igralcev sveta, udeležbo pa lahko tenisači odpovedo samo v primeru tehtnih razlogov.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.