"Zaslužimo obscene vsote denarja"

Foto: EPA
Foto: EPA
Zvezdnik Manchester Uniteda Juan Mata je priznal, da on in ostali profesionalni nogometaši zaslužijo neverjetne količine denarja in da živijo v 'mehurčku'.
Oglej si celoten članek

Juan Mata, ki je leta 2014 iz Chelseaja prestopil v Manchester United za 40 milijonov funtov, na teden zasluži okoli 150 tisoč funtov.

"Nogomet na tej ravni se zelo obrestuje, živimo kot v 'mehurčku'. V primerjavi z ostalo družbo zaslužimo smešne vsote. To je nedoumljivo," je dejal Mata v pogovoru na španskem televizijskem programu Salvados in dodal: “Glede na ostale nogometaše, imam normalno plačo, a v primerjavi z 99,9 odstotka Špancev in tudi ostalih ljudi na svetu, pa je to povsem nor znesek."

Španski reprezentant pravi, da simpatizira s kritiki modernega nogometa, ki pravijo, da je šport postal preveč komercializiran. "Razumem, kaj pravijo. Poslovna stran nogometa je povzročila, da se zdi, da so lastniki pomembnejši od navijačev," je dejal Španec, nato pa je nekaj kritike namenil tudi mladim nogometnim zvezdnikom.

"Vsak igralec misli, da je Diego Maradona, ko postane član velikega kluba. To se dogaja vsem nam, opazno pa je tudi pri mladih. Vidiš fante, ki mislijo, da so rock zvezde; ekstravagntno se oblačijo, vozijo se v izstopajočih se vozilih ... Včasih jih je treba odpeljati nekoliko na stran in se z njimi dobro pogovoriti."

 

“Ne uživam v poslovnem delu nogometa. Rad imam igro, rad imam treninge in tekmovanja. Pripravljen sem tudi na zmanjšanje plače, če bi bilo v športu prisotnega manj biznisa. Smo zelo dobro plačani in včasih si misliš, da ni velike razlike, če zaslužiš x visoko vsoto, ali pa x+3," je sklenil Mata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.