Zato je Oblak najboljši na svetu

Foto: Epa jan oblak
Španski vratar je velik občudovalec Jana Oblaka.
Oglej si celoten članek

Joel Robles, nekdanji vratar madridskega Atlética, ki se je po petletni avanturi pri Evertonu vrnil na Pirejenski polotok in okrepil Real Betis, je v pogovoru za španski AS spregovoril o tem, kdo si zasluži naziv najboljšega čuvaja mreže na svetu.

"Od vratarjev me je najbolj presenetil Jan Oblak. V tem trenutku na svetu ni vratarja, ki bi svoji ekipi prinesel več točk kot Oblak," je povedal 28-letnik, ki je bil član Atlética od leta 2009 do 2013, zadnjih šest sezon pa je preživel v angleški Premier League, kjer je sprva kot posojeni nogometaš igral za Wigan (2013), nato pa prestopil k Evertonu (2013-2018).

"Ko ga ekipa potrebuje, je Oblak vedno na mestu. Podrobno ga analiziram in pozoren sem na vse vidike njegove igre. Kar zadeva vratarje iz moje generacije, se nihče ne more primerjati z Ikerjem Casillasom in Gianluigijem Buffonom. Mislim, da nihče ni dosegel tako visokega nivoja," je dodal Robles in pojasnil, kaj dela slovenskega reprezentančnega vratarja tako posebnega.

Foto: Epa joel robles

"Zelo dobro blokira. Njegova postavitev je brezhibna, vedno zna reagirati v dvoboju ena na ena. Ve, kdaj moral steči iz vrat in zapreti kot napadalcu. Tudi na črti je zelo močan, čeprav ni med najvišjimi vratarji (Oblak v višino meri 188 cm, op. a.). Res je neverjetno gibčen in hiter z rokami, kar mu omogoča pravočasno reagiranje," je sklenil Robles.

Atlético Madrid in Real Betis se bosta v nedeljo pomerila na tekmi osmega kroga španskega La Lige. Po sedmih odigranih krogih na lestvici vodi Barcelona s 14 točkami, z enakim točkovnim izkupičkom ji na drugem mestu sledi Real Madrid.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.