Šport > Nogomet
1160 ogledov

Zato je Oblak najboljši na svetu

jan oblak Epa Oblak je trikratni dobitnik nagrade Zamora (2016-2018).
Španski vratar je velik občudovalec Jana Oblaka.

Joel Robles, nekdanji vratar madridskega Atlética, ki se je po petletni avanturi pri Evertonu vrnil na Pirejenski polotok in okrepil Real Betis, je v pogovoru za španski AS spregovoril o tem, kdo si zasluži naziv najboljšega čuvaja mreže na svetu.

"Od vratarjev me je najbolj presenetil Jan Oblak. V tem trenutku na svetu ni vratarja, ki bi svoji ekipi prinesel več točk kot Oblak," je povedal 28-letnik, ki je bil član Atlética od leta 2009 do 2013, zadnjih šest sezon pa je preživel v angleški Premier League, kjer je sprva kot posojeni nogometaš igral za Wigan (2013), nato pa prestopil k Evertonu (2013-2018).

"Ko ga ekipa potrebuje, je Oblak vedno na mestu. Podrobno ga analiziram in pozoren sem na vse vidike njegove igre. Kar zadeva vratarje iz moje generacije, se nihče ne more primerjati z Ikerjem Casillasom in Gianluigijem Buffonom. Mislim, da nihče ni dosegel tako visokega nivoja," je dodal Robles in pojasnil, kaj dela slovenskega reprezentančnega vratarja tako posebnega.

joel robles | Avtor: Epa Epa

"Zelo dobro blokira. Njegova postavitev je brezhibna, vedno zna reagirati v dvoboju ena na ena. Ve, kdaj moral steči iz vrat in zapreti kot napadalcu. Tudi na črti je zelo močan, čeprav ni med najvišjimi vratarji (Oblak v višino meri 188 cm, op. a.). Res je neverjetno gibčen in hiter z rokami, kar mu omogoča pravočasno reagiranje," je sklenil Robles.

Atlético Madrid in Real Betis se bosta v nedeljo pomerila na tekmi osmega kroga španskega La Lige. Po sedmih odigranih krogih na lestvici vodi Barcelona s 14 točkami, z enakim točkovnim izkupičkom ji na drugem mestu sledi Real Madrid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice