Šport > Nogomet
9636 ogledov

Kolegi dali košarico Janu Oblaku

Jan Oblak
Slovenskega reprezentanta niso uvrstili med smetano nogometnih vratarjev.

Več kot 25.000 profesionalnih nogometašev v 65 različnih državah je kot vsako leto oddalo glasove za idealno enajsterico sveta. Glasovanje poteka v okviru Mednarodnega sindikata profesionalnih nogometašev (FIFPro), vsi člani pa podajo svojo vizijo najboljših posameznikov na planetu Zemlja.

Bojan Jokić Liga narodov Šport Reprezentantje spregovorili o Oblaku

Med najboljše vratarje zagotovo sodita tudi Slovenca Jan Oblak in Samir Handanović, toda njuni kolegi ju ne uvrščajo med samo smetano. Člana madridskega Atlética oziroma Interja namreč nista bila izbrana med elitno peterico čuvajev mreže.

Največ glasov so dobili Italijan Gianluigi Buffon (Paris SG), Belgijec Thibaut Courtois (Real Madrid), Španec David de Gea (Manchester United), Kostaričan Keylor Navas (Real Madrid) in Nemec Marc-André ter Stegen (Barcelona).

Tudi za ostala igralna mesta je v končni izbor prišlo po pet nogometašev, tako da je končnih kandidatov za idealno svetovno enajsterico (World 11) skupno 55.

Buffon je bil že lani izbran za najboljšega vratarja, doslej se je vedno uvrstil v finalni izbor, vse odkar poteka glasovanje od sezone 2004/05. Prvič se je med izbranci znašel Ter Stegen, Navas in De Gea sta v konkurenci četrtič zapored, Courtois pa drugič po letu 2014.

Oblak je lani bil izbran med elitno peterico, poleg njega je letos iz izbrane druščine izpadel še Nemec Manuel Neuer.

Komentarjev 1
  • Wifsakik 09:08 11.september 2018.

    Saj je dober ampak tako pa spet ne