Šport > Nogomet
6547 ogledov

Simeone o Oblakovi "košarici": Nimajo kredibilnosti!

diego simeone Epa
Eden najboljši vratarjev na svetu bi se moral v ekipi Diega Simeoneja zadovoljiti z vlogo druge violine.

Belgijski čuvaj mreže Thibaut Courtois, ki se je med poletnim prestopnim rokom od Chelseja preselil k Real Madridu, velja za enega najboljših vratarjev. To mu priznavajo tudi številni profesionalni kolegi, ki so ga v nedavnem glasovanju uvrstili med elitno peterico vratarje. Poleg Courtoisa so se na seznamu znašli še Gianluigi Buffon, David de Gea, Keylor Navas in Marc-André Ter Stegen.

Jan Oblak Slabši kot lani Šport Kolegi dali košarico Janu Oblaku

Med elitno peterico nekoliko presenetljivo ni bilo slovenskega nogometnega zvezdnika Jana Oblaka, ki od leta 2014 igra za madridski Atlético. Barve Atlética je nekoč branil tudi Courtois (2011-2014), ki je za četo Diega Simeoneja igral kot posojeni nogometaš Chelseaja. Argetinski strateg se v primerjavi Oblaka in Courtoisa močno nagiba na stran slovenskega čuvaja mreže. Še več, Oblak je po njegovem mnenju tako superioren, da Courtois pri Atléticu ne bi začel niti ene tekme.

"Courtois ne bi igral v začetni enajsterici, ker je Jan Oblak boljši. Povsem normalno bi bilo, če bi Courtois po tem dejal, da sem slab človek," je vratarja primerjal Simeone, nato pa spregovoril še o Oblakovi prihodnosti. "Upam, da bo podaljšal. V klubu se pogovarjajo. Ko bo podpis na papirju, bo to zelo dobro za klub in za ekipo."

Simeone se je nato obregnil ob dejstvo, da je Oblak izpadel s seznama najboljših vratarjev na svetu. "Če Oblaka ni v skupini najboljših vratarjev, potem je brez dvoma jasno, da nagrada nima prav velike kredibilnosti. Cel svet govori o njem kot o najboljšem vratarju. Njegova odsotnost je zagotovo presenetljiva, vendar mora nadaljevati svojo pot," je prepričan trener Atlética.

Madridčani so se na Oblakovo odsotnost odzvali tudi z objavo njegove statistike prejetih zadetkov, s katero se ne morem primerjati noben vratar v najmočnejših evropskih ligah.

Jan Oblak | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice