Red Bulla ne bodo pogrešali

Foto: EPA Cyril Abiteboul
Napeti odnosi so naposled pripeljali do zloma nekoč izjemno plodnega sodelovanja.
Oglej si celoten članek

S koncem sezone 2018 se je končalo večletno sodelovanje med Red Bullom in Renaultom, ki sta od leta 2010 do 2013 skupaj osvojila štiri naslove svetovnega in konstruktorskega prvaka.

Avstrijska ekipa s sedežem v Milton Keynesu v zadnji skupni sezoni ni skoparila s kritiko na račun francoskega proizvajalca in se po seriji razočaranj odločila, da je sprememba nujno potrebna. Red Bullove dirkalnike bo tako v prihajajoči sezoni poganjal Hondin pogonski sklop.

Red Bull in in Renault sta si samo v preteklem letu javno izmenjala kar nekaj ostrih besed, pri čemer pa Francozi niso bili dorasel tekmec PR službi avtrijske ekipe.

Foto: Epa christian horner max verstappen red bull "Po eni strani nam je žal, po drugi pa ne obžalujemo, saj je imel Red Bull prevelik nadzor nad komunikacijo. Morali smo reagirati. Razmerje moči ni bilo pravično, ker je Red Bull v komunikaciji precej spretnejši od nas. Ves čas smo stopicali za njimi in prevečkrat so komunikacijo z javnostjo izkoristili v svoj prid," je javne kritike Red Bulla obsodil direktor Renalutovega F1 programa Cyril Abiteboul. "Da smo si na jasnem, situacija z motorjem še vedno ni takšna, kot bi morala biti, vendar ni tako slaba, kot se je morda zdelo. Prihodnje leto bo bolje, to vam lahko obljubim," je dodal Abiteboul.

Renaultove motorje bosta v prihodnji sezoni koristili dve moštvi - Renault F1 Team in McLaren.

"Spet smo prevzeli nadzor nad komunikacijo, imidžom, proračunom, investicijami in razvojno strategijo. To je bil eden od razlogov, zakaj smo se v F1 vrnili kot samostojna ekipa."

Cyril Abiteboul

Razpad sistema "Z njimi nočemo imeti nobenega opravka več"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.