Zato se Ilka in Tina gledata postrani

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Nekdanji prvi mož ekipe Team to aMaze Andrea Massi je v intervjuju za Sportal spregovoril o ozadju napetih odnosov med ekipama Tine Maze in Ilke Štuhec.
Oglej si celoten članek

Priznani smučarski strokovnjak Andrea Massi je skupaj s Tino Maze spisal najlepšo pravljico slovenskega alpskega smučanja, ki pa je imela precej žalosten konec.

Po večletnih nesoglasjih s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) je za piko na i poskrbela afera, povezana s Tinino poslovilno tekmo v Mariboru, saj je SZS v javnost lansirala informacijo, da naj bi Črnjanka za svoj nastop zahtevala 90.000 evrov. 

Massi, trener in življenski sopotnik Mazejeve, je obtožbe odločno zanikal in za zurnal24.si osvetlil zakulisje dogajanja v SZS, s katero je sodeloval tudi med enoletnim premorom njegove varovanke.

Ob koncu letošnje sezone je na relaciji Massi-SZS dokončno počilo, spor, ki se je razplamtel okoli domnevnega izsiljevanja, pa bo epilog dobil na sodišču. Tako je v pogovoru za Siol.net obljubil Massi, ki napoveduje sankcije za Iztoka Klančnika, Jožka Križana, Špelo Pretnar in Tomija Trbovca.

''Prvič bom zahteval odškodnino, saj ne želim, da se primer, kot številni predhodni, pomete pod preprogo. Šel bom do konca. Želim, da plačajo. Iz lastnega žepa. Ne iz denarja SZS, ki je deloma tudi davkoplačevalski. Ne bom dovolil, da se tako črni moje ime. Sem globoko razočaran,'' je povedal 49-letnik.

Massi se je dotaknil tudi izjemnih uspehov Ilke Štuhec in delil svoj pogled na hladne odnose med ekipama obeh slovenskih šampionk. ''Na svetovnem prvenstvu leta 2015 v Vailu je Ilkina mama Darja Črnko po Tinini zmagi vpričo mene čestitala vsemu štabu, mene pa je izpustila. Dve leti pozneje sem ji ob Ilkini zmagi stisnil roko in čestital. Nato sem čestital še Ilki, trenerju Koštomaju in še posebej kineziologinji Anji Šešum. Priznavam jim uspeh. Vesel sem, da je Ilka zmagala. To pa ji je uspelo z ekipo, ki je nastala kot kopiraj-prilepi Tinine ekipe,'' je povedal in dodal, da je k slabim odnosom pripomogla tudi SZS.

''Verjetno iz časa, ko je Tina zapuščala Rossignol. Takrat se je govorilo, da je mlada Ilka ni želela v svoji družbi. Tudi pri tem je imela verjetno prste vmes SZS. Sam lahko povem, da sem z Ilko delal kot kondicijski trener. Tedaj sem opozoril na nekaj stvari, ki po mojem mnenju niso bile dobre. Nadaljnji razvoj dogodkov priča o tem, da sem imel prav. Ilka zdaj dela tako, kot je treba, za kar gredo zasluge tudi Anji,'' je pojasnil Massi.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 34

  • 10:44 1. Julij 2017.

    Massi ima za seboj takšne rezultate , da se Slovencelni sploh ne zavedajo njegove veličine ! Ravno tako ima za …

  • 10:40 1. Julij 2017.

    A temu se tako reče ?

  • 16:10 29. Junij 2017.

    Massi,Tina je naredila tebe znanega,a ne ti Tino.Če bi bil zakaj bi ostal v Italiji,samo tamle rabijo strokovnjake.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.