Šport
1264 ogledov

Zato se Ilka in Tina gledata postrani

andrea massi Profimedias
Nekdanji prvi mož ekipe Team to aMaze Andrea Massi je v intervjuju za Sportal spregovoril o ozadju napetih odnosov med ekipama Tine Maze in Ilke Štuhec.

Priznani smučarski strokovnjak Andrea Massi je skupaj s Tino Maze spisal najlepšo pravljico slovenskega alpskega smučanja, ki pa je imela precej žalosten konec.

Po večletnih nesoglasjih s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) je za piko na i poskrbela afera, povezana s Tinino poslovilno tekmo v Mariboru, saj je SZS v javnost lansirala informacijo, da naj bi Črnjanka za svoj nastop zahtevala 90.000 evrov. 

Massi, trener in življenski sopotnik Mazejeve, je obtožbe odločno zanikal in za zurnal24.si osvetlil zakulisje dogajanja v SZS, s katero je sodeloval tudi med enoletnim premorom njegove varovanke.

Ob koncu letošnje sezone je na relaciji Massi-SZS dokončno počilo, spor, ki se je razplamtel okoli domnevnega izsiljevanja, pa bo epilog dobil na sodišču. Tako je v pogovoru za Siol.net obljubil Massi, ki napoveduje sankcije za Iztoka Klančnika, Jožka Križana, Špelo Pretnar in Tomija Trbovca.

''Prvič bom zahteval odškodnino, saj ne želim, da se primer, kot številni predhodni, pomete pod preprogo. Šel bom do konca. Želim, da plačajo. Iz lastnega žepa. Ne iz denarja SZS, ki je deloma tudi davkoplačevalski. Ne bom dovolil, da se tako črni moje ime. Sem globoko razočaran,'' je povedal 49-letnik.

Massi se je dotaknil tudi izjemnih uspehov Ilke Štuhec in delil svoj pogled na hladne odnose med ekipama obeh slovenskih šampionk. ''Na svetovnem prvenstvu leta 2015 v Vailu je Ilkina mama Darja Črnko po Tinini zmagi vpričo mene čestitala vsemu štabu, mene pa je izpustila. Dve leti pozneje sem ji ob Ilkini zmagi stisnil roko in čestital. Nato sem čestital še Ilki, trenerju Koštomaju in še posebej kineziologinji Anji Šešum. Priznavam jim uspeh. Vesel sem, da je Ilka zmagala. To pa ji je uspelo z ekipo, ki je nastala kot kopiraj-prilepi Tinine ekipe,'' je povedal in dodal, da je k slabim odnosom pripomogla tudi SZS.

''Verjetno iz časa, ko je Tina zapuščala Rossignol. Takrat se je govorilo, da je mlada Ilka ni želela v svoji družbi. Tudi pri tem je imela verjetno prste vmes SZS. Sam lahko povem, da sem z Ilko delal kot kondicijski trener. Tedaj sem opozoril na nekaj stvari, ki po mojem mnenju niso bile dobre. Nadaljnji razvoj dogodkov priča o tem, da sem imel prav. Ilka zdaj dela tako, kot je treba, za kar gredo zasluge tudi Anji,'' je pojasnil Massi.

 
Komentarjev 34
  • Žurnalček 10:44 01.julij 2017.

    Massi ima za seboj takšne rezultate , da se Slovencelni sploh ne zavedajo njegove veličine ! Ravno tako ima za seboj rezultate tudi Ilkin štab , velike rezultate ,glede na denarne možnosti .Oba štaba oz. posmezniki , bi morali sodelovati ...prikaži veči , ne pa da si mečejo polena pod noge ! A Kunca še niso vrgel iz SZS ?

  • Žurnalček 10:40 01.julij 2017.

    A temu se tako reče ?

  • vladek 16:10 29.junij 2017.

    Massi,Tina je naredila tebe znanega,a ne ti Tino.Če bi bil zakaj bi ostal v Italiji,samo tamle rabijo strokovnjake.