Zavec se bo odpravil čez lužo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec bo znova poskusil svojo srečo v Meki boksa - ZDA.
Oglej si celoten članek

Kot poroča specializirana boksarska spletna stran boxrec.com, pred dnevi pa so o tem že poročali tuji mediji in časnik Delo, se bo Ptujčan 25. novembra v Miamiju meril s Kubancem Erislandyjem Laro.

Zavec (35 zmag, 19 s KO, 3 porazi) bo 25. novembra v Miamiju izzval kubanskega svetovnega prvaka Erislandyja Laro v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po različicah WBA in IBO.

Prva zmaga po dveh porazih?

To bo Zavčeva tretja borba v ZDA, kjer je do zdaj dvakrat izgubil - 4. septembra 2011 ga je v Biloxiju premagal Američan Andre Berto, 9. marca 2013 pa je bil od Zavca v Brooklynu boljši tudi Američan Keith Thurman.

Zavec je od letošnjega aprila prvak združenja WBF, trenutno pa s svojo ekipo usklajuje še zadnje podrobnosti okrog pogodbe. Lara živi in trenira v Houstonu, po amaterski karieri, med katero je leta 2005 na svetovnem prvenstvu v Mianyangu osvojil zlato kolajno, se je preselil med profesionalce.

V poklicnem ringu je 175 centimetrov visoki in 32-letni Kubanec v 25 borbah doslej nanizal 21 zmag (12 s KO), dva neodločena izida in dva poraza. Njegov vzdevek je "Ameriški sen", naslov svetovnega prvaka po različici WBA pa si je priboril 12. decembra lani z zmago nad Američanom Ishem Smithom. Junija letos je z zmago nad Delvinom Rodriguezom osvojil še šampionski pas združenja IBO.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.