Šport
49 ogledov

Zavec se bo odpravil čez lužo

Dejan Zavec Anže Petkovšek
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec bo znova poskusil svojo srečo v Meki boksa - ZDA.

Kot poroča specializirana boksarska spletna stran boxrec.com, pred dnevi pa so o tem že poročali tuji mediji in časnik Delo, se bo Ptujčan 25. novembra v Miamiju meril s Kubancem Erislandyjem Laro.

Zavec (35 zmag, 19 s KO, 3 porazi) bo 25. novembra v Miamiju izzval kubanskega svetovnega prvaka Erislandyja Laro v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po različicah WBA in IBO.

Prva zmaga po dveh porazih?

To bo Zavčeva tretja borba v ZDA, kjer je do zdaj dvakrat izgubil - 4. septembra 2011 ga je v Biloxiju premagal Američan Andre Berto, 9. marca 2013 pa je bil od Zavca v Brooklynu boljši tudi Američan Keith Thurman.

Zavec je od letošnjega aprila prvak združenja WBF, trenutno pa s svojo ekipo usklajuje še zadnje podrobnosti okrog pogodbe. Lara živi in trenira v Houstonu, po amaterski karieri, med katero je leta 2005 na svetovnem prvenstvu v Mianyangu osvojil zlato kolajno, se je preselil med profesionalce.

V poklicnem ringu je 175 centimetrov visoki in 32-letni Kubanec v 25 borbah doslej nanizal 21 zmag (12 s KO), dva neodločena izida in dva poraza. Njegov vzdevek je "Ameriški sen", naslov svetovnega prvaka po različici WBA pa si je priboril 12. decembra lani z zmago nad Američanom Ishem Smithom. Junija letos je z zmago nad Delvinom Rodriguezom osvojil še šampionski pas združenja IBO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.