Zavrč proti slabi Olimpiji do prve zmage v 2014

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Medtem ko zadnjeuvrščena kluba prvenstva med seboj nista rešila ničesar, je Maribor v Domžalah upravičil vlogo favorita. Zavrč je do prve zmage v letu prišel proti neprepreičljivi Olimpiji.
Oglej si celoten članek

Kot prva sta se v 27. kolu prve slovenske nogometne lige na derbiju začelja pomerila Triglav in Krka. V eni od ključnih tekem za obstanek v prvi ligi je dolgo kazalo, da bodo Novomeščani domačinom zadali še zadnji udarec in jih dokončno potopili na dnu lestvice. A Kranjčani so imeli svoje načrte in z golom Lamina Dialla so si v sodniškem dodatku priigrali pomembno točko, s katero še lahko upajo na odrešilno predzadnje mesto, ob pretiranem veseljačenju pa si tudi prislužil drugi rumeni karton. 

Mariborčani so gostovali v Domžalah in tam z zmago z 2:1 nadaljevali zmagoviti niz. Sredi prvega polčasa je vijoličaste v vodstvo popeljal Jean-Phillipe Mendy in domači so dolgo iskali odgovor. Našli so ga šele v 78. minuti, ko je Saša Aleksadner Živec izid izenačil, veselje domačih pa je bilo sila kratkotrajno. Dobro minuto kasneje je Mitja Viler namreč potrdil mariborski status favorita in jim priskrbel tri točke s katerimi so zadržali točkovno prednost na vrhu lestvice.

Ljubljanska Olimpija je na gostovanju pri Zavrču le prekinila niz remijev. Na žalost njihovih navijačev so to naredili sporazom z 1:3 proti ekipi, ki je danes vknjižila prvo zmago v letu 2014. Nogometaši Zavrča so že v zadnjih nekaj tekmah kazali dvig forme, kar so kronali danes. Olimpija je po vodstvu domačih sicer hitro izenačila prek Nika Omladiča, a niso našli rešitve za Matijo Smrekarja, ki je bil junak tekme z dvema zadetkoma, enega od teh je dosegel celo ob igri z igralcem manj. 

Zadovoljni so lahko bili navijači obeh primorskih klubov. Goričani so na domači tekmi visoko, s 5:0, porazili Celjane. Z dvema zadetkoma se je izkazal prvi strelec lige Massimo Coda, njegova ekipa pa je tako na lestvici ugnala velenjski Rudar. Slednji je namreč izgubil domačo tekmo proti Kopru z 0:2. Koprčani so z zadetkoma Palčiča in Pučka zadržali zaostanek petih točk na drugem mestu in tako še naprej lovijo morebiten naslov. 

Prva liga TS, 27. kolo:

Triglav : Krka 1:1 (0:1)
Diallo (91); Kastrevec (13)
RK: Diallo (93/Triglav)

Domžale : Maribor 1:2 (0:1)
Živec (78); Mendy (24), Viler (80)

Zavrč : Olimpija 3:1 (2:1)
Dugolin (24), Smrekar (42, 89); Omladič (26)
RK: Težak (80/Zavrč)

Gorica : Celje 5:0 (3:0)
Vetrih (14), Coda (35, 38), Misuraca (47), Lapadula (62) 

Rudar Velenje : Koper 0:2 (0:1)
Palčič (7), Pučko (72)
RK: Bubalovič (61/Rudar)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.