Šport > Nogomet
0 ogledov

Zavrč proti slabi Olimpiji do prve zmage v 2014

ogrevanje Triglava Triglav Crvena zvezda prijateljska tekma Bonifika Simon Maljevac
Medtem ko zadnjeuvrščena kluba prvenstva med seboj nista rešila ničesar, je Maribor v Domžalah upravičil vlogo favorita. Zavrč je do prve zmage v letu prišel proti neprepreičljivi Olimpiji.

Kot prva sta se v 27. kolu prve slovenske nogometne lige na derbiju začelja pomerila Triglav in Krka. V eni od ključnih tekem za obstanek v prvi ligi je dolgo kazalo, da bodo Novomeščani domačinom zadali še zadnji udarec in jih dokončno potopili na dnu lestvice. A Kranjčani so imeli svoje načrte in z golom Lamina Dialla so si v sodniškem dodatku priigrali pomembno točko, s katero še lahko upajo na odrešilno predzadnje mesto, ob pretiranem veseljačenju pa si tudi prislužil drugi rumeni karton. 

Mariborčani so gostovali v Domžalah in tam z zmago z 2:1 nadaljevali zmagoviti niz. Sredi prvega polčasa je vijoličaste v vodstvo popeljal Jean-Phillipe Mendy in domači so dolgo iskali odgovor. Našli so ga šele v 78. minuti, ko je Saša Aleksadner Živec izid izenačil, veselje domačih pa je bilo sila kratkotrajno. Dobro minuto kasneje je Mitja Viler namreč potrdil mariborski status favorita in jim priskrbel tri točke s katerimi so zadržali točkovno prednost na vrhu lestvice.

Ljubljanska Olimpija je na gostovanju pri Zavrču le prekinila niz remijev. Na žalost njihovih navijačev so to naredili sporazom z 1:3 proti ekipi, ki je danes vknjižila prvo zmago v letu 2014. Nogometaši Zavrča so že v zadnjih nekaj tekmah kazali dvig forme, kar so kronali danes. Olimpija je po vodstvu domačih sicer hitro izenačila prek Nika Omladiča, a niso našli rešitve za Matijo Smrekarja, ki je bil junak tekme z dvema zadetkoma, enega od teh je dosegel celo ob igri z igralcem manj. 

Zadovoljni so lahko bili navijači obeh primorskih klubov. Goričani so na domači tekmi visoko, s 5:0, porazili Celjane. Z dvema zadetkoma se je izkazal prvi strelec lige Massimo Coda, njegova ekipa pa je tako na lestvici ugnala velenjski Rudar. Slednji je namreč izgubil domačo tekmo proti Kopru z 0:2. Koprčani so z zadetkoma Palčiča in Pučka zadržali zaostanek petih točk na drugem mestu in tako še naprej lovijo morebiten naslov. 

Prva liga TS, 27. kolo:

Triglav : Krka 1:1 (0:1)
Diallo (91); Kastrevec (13)
RK: Diallo (93/Triglav)

Domžale : Maribor 1:2 (0:1)
Živec (78); Mendy (24), Viler (80)

Zavrč : Olimpija 3:1 (2:1)
Dugolin (24), Smrekar (42, 89); Omladič (26)
RK: Težak (80/Zavrč)

Gorica : Celje 5:0 (3:0)
Vetrih (14), Coda (35, 38), Misuraca (47), Lapadula (62) 

Rudar Velenje : Koper 0:2 (0:1)
Palčič (7), Pučko (72)
RK: Bubalovič (61/Rudar)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.