Zbirka zanimivosti z EP

Foto: Žurnal24 Fabia Cannavara zaradi poškodbe ne bo na dveh tekmah.
Kakšnih 3500 švedskih navijačev je v okolici Innsbrucka ustvarilo pravo "vikinško naselje". Švedska bo dve svoji predtekmovalni tekmi igrala v tirolski prestolnici.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Angleška himna: Where are you?

Euro drobtinice

Švedski navijači so zasedli vse prostore za kampiranje na obrežju bližnjega jezera Natterer See.

Za Cannavara ni prostora na klopi
Italijanska reprezentanca ima manjšo težavo s svojim poškodovanim kapetanom. Fabio Cannavaro bo zaradi poškodbe gležnja tik pred začetkom EP sicer ostal brez velikega tekmovanja, toda na željo igralca in drugih soigralcev bo ostal z "azzuri" ves čas prvenstva. Italijani so od predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) Michela Platinija celo dobili posebno dovoljenje, da lahko poškodovani Cannavaro tekme Italije spremlja z roba igrišča, tako da bo v uradni delegaciji naših zahodnih sosedov 24 članov in ne 23 kot v vseh drugih ekipah. Toda težava je v tem, da je na klopi za rezervne igralce prostora le za rezerviste in trenersko osebje. Cannavaro si bo tako dvoboj z Nizozemsko v ponedeljek v Bernu ogledal iz stolčka, nameščenega ob italijanski klopi za rezervne igralce.

Glas ljudstva
V portugalski izbrani vrsti imajo, kot kaže, precej visoko stopnjo demokracije. Potem ko se je zaradi poškodbe roke iz moštva moral posloviti tretji vratar Quim , je selektor Luiz Felipe Scolari na EP poklical vratarja Porta Nuna Espirita Santa , a šele potem, ko se je pri svojih varovancih pozanimal, v kakšni formi je. "Vprašal sem jih, ali dobro igra, in zatrdili so mi, da ga lahko pokličem," je dejal Scolari.


Scolari se pri svojih odločitvah posvetuje s soigralci. © AFP

 
Korenček in palica
V pričakovanju današnje prve tekme poljske reprezentance, ki se bo zvečer v Celovcu pomerila z Nemčijo, so prireditelji v Avstriji sklenili, da bodo številnim poljskim navijačem pomagali z obveščanjem, o morebitnih zastojih in o tem, kako najhitreje pridejo do stadiona ob Vrbskem jezeru, tudi z radijskimi poročili v poljščini. A ima prijazna poteza tudi "kaveljc" – koroški policisti bodo namreč obenem povečali število hitrostnih merilnih naprav ob cestah in tistim Poljakom, ki se bodo sledeč nasvetom na radijskih valovih prehitro peljali v Celovec, prekršek neusmiljeno zaračunali ...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.