Šport > Nogomet
15 ogledov

Zbirka zanimivosti z EP

Fabia Cannavara zaradi poškodbe ne bo na dveh tekmah. Žurnal24 main
Kakšnih 3500 švedskih navijačev je v okolici Innsbrucka ustvarilo pravo "vikinško naselje". Švedska bo dve svoji predtekmovalni tekmi igrala v tirolski prestolnici.
 

Preberite še ...

Angleška himna: Where are you?

Euro drobtinice

Švedski navijači so zasedli vse prostore za kampiranje na obrežju bližnjega jezera Natterer See.

Za Cannavara ni prostora na klopi
Italijanska reprezentanca ima manjšo težavo s svojim poškodovanim kapetanom. Fabio Cannavaro bo zaradi poškodbe gležnja tik pred začetkom EP sicer ostal brez velikega tekmovanja, toda na željo igralca in drugih soigralcev bo ostal z "azzuri" ves čas prvenstva. Italijani so od predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) Michela Platinija celo dobili posebno dovoljenje, da lahko poškodovani Cannavaro tekme Italije spremlja z roba igrišča, tako da bo v uradni delegaciji naših zahodnih sosedov 24 članov in ne 23 kot v vseh drugih ekipah. Toda težava je v tem, da je na klopi za rezervne igralce prostora le za rezerviste in trenersko osebje. Cannavaro si bo tako dvoboj z Nizozemsko v ponedeljek v Bernu ogledal iz stolčka, nameščenega ob italijanski klopi za rezervne igralce.

Glas ljudstva
V portugalski izbrani vrsti imajo, kot kaže, precej visoko stopnjo demokracije. Potem ko se je zaradi poškodbe roke iz moštva moral posloviti tretji vratar Quim , je selektor Luiz Felipe Scolari na EP poklical vratarja Porta Nuna Espirita Santa , a šele potem, ko se je pri svojih varovancih pozanimal, v kakšni formi je. "Vprašal sem jih, ali dobro igra, in zatrdili so mi, da ga lahko pokličem," je dejal Scolari.


Scolari se pri svojih odločitvah posvetuje s soigralci. © AFP

 
Korenček in palica
V pričakovanju današnje prve tekme poljske reprezentance, ki se bo zvečer v Celovcu pomerila z Nemčijo, so prireditelji v Avstriji sklenili, da bodo številnim poljskim navijačem pomagali z obveščanjem, o morebitnih zastojih in o tem, kako najhitreje pridejo do stadiona ob Vrbskem jezeru, tudi z radijskimi poročili v poljščini. A ima prijazna poteza tudi "kaveljc" – koroški policisti bodo namreč obenem povečali število hitrostnih merilnih naprav ob cestah in tistim Poljakom, ki se bodo sledeč nasvetom na radijskih valovih prehitro peljali v Celovec, prekršek neusmiljeno zaračunali ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.