Žbogar do slovenskega rekorda

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Slovenski plavalec Robert Žbogar je na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil 22. mesto na 200 metrov delfin.
Oglej si celoten članek

Robert Žbogar je v današnjem predtekmovanju postavil nov državni rekord, potem ko je razdaljo na 200 metrov preplaval v času 1:57,05. Lasten rekord, dosežen letos v Kranju, je popravil za 24 stotink sekunde.

To je bil prvi res dober nastop slovenskih plavalcev v Braziliji. Zelo zadovoljen pa je bil v cilju tudi sam Žbogar, sicer klubski varovanec reprezentančnega selektorja Mihe Potočnika, ki je prav na olimpijskih igrah dosegel najboljši izid v dolgoletni karieri.

"Pričakoval sem ta rekord, skrita pričakovanja so bila seveda rezultatsko še malo višja in izid pod 1:57. A ne smem in morem biti slabe volje, če sem plaval najhitreje v življenju. Nekaj napak je seveda bilo v samem plavanju, a jih nima smisla iskati. Na koncu šteje čas in ta je bil dober," je po tekmi povedal tekmovalec iz Begunj na Gorenjskem.

O tem, ali je bil ob perfektnem plavanju dosegljiv tudi polfinale, za katerega je bil potreben čas 1:56,72, pa je odvrnil: "Po bitki je lahko biti general in govoriti kaj in kako. S tem se nima smisla ubadati in tega ugibati. Vem le, da je bil dosegljiv izid pod minuto in 57 sekund."

Nikakor se ni mogel izogniti vprašanju o doslej slabših dosežkih slovenskih plavalcev. "Danes sem žalosten in vesel hkrati. Žalosten, ker drugi plavalci doslej niso dosegli svojih ciljev, zase pa sem seveda vesel," je odvrnil 27-letni plavalec, ki na igrah nastopa drugič. Žbogar se je moral namreč dobro zbrati po morečih uvodnih dneh, kjer je za cilji najprej zaostal prvi adut ekipe Damir Dugonjić, s katerim je skupaj v sobi, nato pa še njegova klubska soplavalka Anja Klinar.

Najhitrejši v predtekmovanju je bil Madžar Tamas Kenderesi (1:54,73).

Slovenske plavalne nastope v Riu bosta v torek nadaljevala Anja Klinar na 200 m delfin in Anže Tavčar na 100 m prosto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.