Žbogar in Kauzer upata, da jima kolajni nista razpadli

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Olimpijske medalje iz Ria razpadajo. Žbogar in Kauzer upata, da sta njuni kolajni ostali celi.
Oglej si celoten članek

Številne olimpijske kolajne, ki so jih najuspešnejši športniki osvojili na lanskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, že razpadajo, poroča STA. Zato so organizatorji poletnih iger 2016, ki so med najboljše razdelili 2021 kolajn, napovedali, da bodo vse poškodovane oziroma razpadle kolajne športnikom zamenjali.

"Vidimo, da je šest do sedem odstotkov kolajn poškodovanih in zdi se, da razpadajo zaradi prevelike razlike v temperaturi," je dejal tiskovni predstavnik iger v Riu, Mario Andrada.

Večinoma gre za težavo pri srebrnih medaljah, s katerimi sta se lani okitila tudi jadralec Vasilij Žbogar, ki je v Riu osvojil svojo že tretjo kolajno na OI, ter kajakaš Peter Kauzer.

Žbogar je ob novici povedal, da svojega odličja že lep čas ni pogledal, a da vseeno upa, da je kolajna ostala cela. "Za zdaj nisem opazil, da bi bilo z njo kaj narobe. Je pa res, da bi bilo lepo, da bi ostala takšna, kot mora biti. Vsekakor pa bom zdaj preveril, če je vse v redu," je priznal 41-letni jadralec.

Tudi Kauzer je sporočil, da o tem ne ve ničesar, da pa bo za vsak primer le preveril, če je odličje še nepoškodovano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.