Šport
70 ogledov

Žbogar in Kauzer upata, da jima kolajni nista razpadli

Vasilij Žbogar srebrna medalja Rio 2016 jadranje razred finn Stanko Gruden/STA
Olimpijske medalje iz Ria razpadajo. Žbogar in Kauzer upata, da sta njuni kolajni ostali celi.

Številne olimpijske kolajne, ki so jih najuspešnejši športniki osvojili na lanskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, že razpadajo, poroča STA. Zato so organizatorji poletnih iger 2016, ki so med najboljše razdelili 2021 kolajn, napovedali, da bodo vse poškodovane oziroma razpadle kolajne športnikom zamenjali.

"Vidimo, da je šest do sedem odstotkov kolajn poškodovanih in zdi se, da razpadajo zaradi prevelike razlike v temperaturi," je dejal tiskovni predstavnik iger v Riu, Mario Andrada.

Večinoma gre za težavo pri srebrnih medaljah, s katerimi sta se lani okitila tudi jadralec Vasilij Žbogar, ki je v Riu osvojil svojo že tretjo kolajno na OI, ter kajakaš Peter Kauzer.

Žbogar je ob novici povedal, da svojega odličja že lep čas ni pogledal, a da vseeno upa, da je kolajna ostala cela. "Za zdaj nisem opazil, da bi bilo z njo kaj narobe. Je pa res, da bi bilo lepo, da bi ostala takšna, kot mora biti. Vsekakor pa bom zdaj preveril, če je vse v redu," je priznal 41-letni jadralec.

Tudi Kauzer je sporočil, da o tem ne ve ničesar, da pa bo za vsak primer le preveril, če je odličje še nepoškodovano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.