Zbrali sredstva za obnovo slovitega vodnjaka

Foto: EPA vodnjak Barcaccia Foto: EPA vodnjak Barcaccia Foto: EPA vodnjak Barcaccia Foto: EPA vodnjak Barcaccia Foto: EPA vodnjak Barcaccia
Potem, ko so huligani pred dvema letoma naredili veliko škode na zgodovinskih spomenikih Rima, so stekla obnovitvena dela.
Oglej si celoten članek

Dve leti po divjanju nizozemskih nogometnih navijačev v Rimu, ki so takrat poškodovali svetovno znani vodnjak Barcaccia ob vznožju španskih stopnic, je s pomočjo sredstev, zbranih na Nizozemskem, stekla obnova še dveh poškodovanih vodnjakov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupina nizozemskih podjetij je v okviru akcije "Oprosti Rim" za obnovo dveh vodnjakov, med katerimi je bolj znan "vodnjak čebel" v osrčju mesta, zbrala 100.000 evrov. Dela so stekla ta teden.

Največjo škodo pa so navijači naredili na vodnjaku Barcaccia, ki ga je med leti 1627 in 1629 gradil Pietro Bernini po naročilu papeža Urbana VIII, a je ta medtem že obnovljen. Vodnjak ima obliko nagnjene ladje, spominjal pa naj bi na katastrofalne poplave v Rimu leta 1598, ko naj bi prav na ta trg naplavilo celo čoln in od tod tudi ime vodnjaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.