Šport > Nogomet
11 ogledov

Zbrali sredstva za obnovo slovitega vodnjaka

vodnjak Barcaccia
1/5
EPA
Potem, ko so huligani pred dvema letoma naredili veliko škode na zgodovinskih spomenikih Rima, so stekla obnovitvena dela.

Dve leti po divjanju nizozemskih nogometnih navijačev v Rimu, ki so takrat poškodovali svetovno znani vodnjak Barcaccia ob vznožju španskih stopnic, je s pomočjo sredstev, zbranih na Nizozemskem, stekla obnova še dveh poškodovanih vodnjakov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupina nizozemskih podjetij je v okviru akcije "Oprosti Rim" za obnovo dveh vodnjakov, med katerimi je bolj znan "vodnjak čebel" v osrčju mesta, zbrala 100.000 evrov. Dela so stekla ta teden.

Največjo škodo pa so navijači naredili na vodnjaku Barcaccia, ki ga je med leti 1627 in 1629 gradil Pietro Bernini po naročilu papeža Urbana VIII, a je ta medtem že obnovljen. Vodnjak ima obliko nagnjene ladje, spominjal pa naj bi na katastrofalne poplave v Rimu leta 1598, ko naj bi prav na ta trg naplavilo celo čoln in od tod tudi ime vodnjaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.