ZDA na krilih Billupsa čez Francijo

Foto: Žurnal24 Kevin Durant Charles Lombahe-Kahudi Lombahe Kahudi Foto: Žurnal24 Boris Diaw Andre Iguodala Foto: Žurnal24 Ian Mahinmi Tyson Chandler Foto: Žurnal24 Boris Diaw Nicolas Batum Tyson Chandler Foto: Žurnal24 Mickael Gelabale Rudy Gay Foto: Žurnal24 Rudy Gay Foto: Žurnal24 Rudy Gay Foto: Žurnal24 Tyson Chandler Ian Mahinmi Foto: Žurnal24 Thierry Henry Tony Parker Eva Longoria Foto: Žurnal24 Thierry Henry Tony Parker Eva Longoria Foto: Žurnal24 Tony Parker Eva Longoria
Mitski Madison Square Garden v New Yorku je bil prizorišče prijateljske tekme med ZDA in Francijo. Ameriški nasprotniki Slovenije na bližnjem svetovnem prvenstvu so Evropejce odpravili s 86:55.
Oglej si celoten članek

Stari mojster Chauncey Billups je s 17 točkami, od tega devet na začetku tretje četrtine, povedel svojo reprezentanco Združenih držav Amerike do zanesljijve zmage nad Francijo. Nedeljski obračun v mitskem domovanju New York Knicks - Madison Square Gardnu - je bila tudi edina domača tekma, ki jo bodo pred odhodom na svetovno prvenstvo odigrali varovanci Mika Krzyzewskega. Selektor je tekmo sicer začel s peterko Billups, Kevin Durant, Rudy Gay, Rajon Rondo in Andre Iguodala.

Američani so v "Velikem jabolku" sicer začeli bolj slabo, nato pa v drugem polčasu stopili na plin in s točkami Billupsa ter Gayja (19) pobegnili galskim petelinom. Samo Billups, ki je eden redkih z izkušnjami v državnem dresu, je v vsega 15 minutah zadel tri trojke. Veliko se je pred obračunom pričakovalo od vzhajajočega zvezdnika Duranta in borbeni košarkar spet ni razočaral s 14 točkami in osmimi skoki.

Najboljši strelec Francozov je bil Boris Diaw (15), Evropejce pa je na koncu pokopal delni izid 4-16 v tretji četrtini. Le nekaj ur pred tekmo je ameriški selektor Krzyzewski s svojega seznama za SP črtal Jeffa Greena in JaValeja McGeeja, kar pomeni, da bo dokončni seznam (izločiti mora še enega igralca) objavil na turneji po Evropi. V ponedeljek se Američani odpravljajo v Madrid, kjer jih čaka Litva, nato svetovni prvak Španija, kasneje pa še pot v Atene h Grkom.

New York, prijateljska tekma:

ZDA : Francija 86:55
Gay 19 točk, Billups 17, Durant 14; Diaw 15

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.