Šport > Košarka
20 ogledov

ZDA na krilih Billupsa čez Francijo

Kevin Durant Charles Lombahe-Kahudi Lombahe Kahudi
1/11
Žurnal24 main
Mitski Madison Square Garden v New Yorku je bil prizorišče prijateljske tekme med ZDA in Francijo. Ameriški nasprotniki Slovenije na bližnjem svetovnem prvenstvu so Evropejce odpravili s 86:55.

Stari mojster Chauncey Billups je s 17 točkami, od tega devet na začetku tretje četrtine, povedel svojo reprezentanco Združenih držav Amerike do zanesljijve zmage nad Francijo. Nedeljski obračun v mitskem domovanju New York Knicks - Madison Square Gardnu - je bila tudi edina domača tekma, ki jo bodo pred odhodom na svetovno prvenstvo odigrali varovanci Mika Krzyzewskega. Selektor je tekmo sicer začel s peterko Billups, Kevin Durant, Rudy Gay, Rajon Rondo in Andre Iguodala.

Američani so v "Velikem jabolku" sicer začeli bolj slabo, nato pa v drugem polčasu stopili na plin in s točkami Billupsa ter Gayja (19) pobegnili galskim petelinom. Samo Billups, ki je eden redkih z izkušnjami v državnem dresu, je v vsega 15 minutah zadel tri trojke. Veliko se je pred obračunom pričakovalo od vzhajajočega zvezdnika Duranta in borbeni košarkar spet ni razočaral s 14 točkami in osmimi skoki.

Najboljši strelec Francozov je bil Boris Diaw (15), Evropejce pa je na koncu pokopal delni izid 4-16 v tretji četrtini. Le nekaj ur pred tekmo je ameriški selektor Krzyzewski s svojega seznama za SP črtal Jeffa Greena in JaValeja McGeeja, kar pomeni, da bo dokončni seznam (izločiti mora še enega igralca) objavil na turneji po Evropi. V ponedeljek se Američani odpravljajo v Madrid, kjer jih čaka Litva, nato svetovni prvak Španija, kasneje pa še pot v Atene h Grkom.

New York, prijateljska tekma:

ZDA : Francija 86:55
Gay 19 točk, Billups 17, Durant 14; Diaw 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.