ZDA odpovedale trening zaradi napete politične klime

Foto: Epa ameriška nogometna reprezentanca
Ameriška nogometna reprezentanca je iz varnostnih razlogov odpovedala priprave v Dohi.
Oglej si celoten članek

Ameriška moška nogometna reprezentanca je odpovedala treninge v Dohi, ki so bili v Katarju predvideni ta mesec. Vodstvo Nogometne zveze ZDA se je za ta korak odločilo zaradi "trenutnih razmer v regiji" potem, kot so ZDA v iraški prestolnici Bagdadu ubile iranskega generala Kasema Solejmanija.

Zveza je obenem sporočila, da išče rezervno prizorišče za trening, ki je predviden med 5. in 25. januarjem, na domačih tleh v ZDA. V izjavi za javnost je zapisala, da bodo skušali v pogovorih s katarsko zvezo najti nov termin, "v katerem bo reprezentanca preizkusila izjemne pogoje na prizoriščih svetovnega prvenstva 2022 ter gostoljubje Katarja."

Po pripravah bodo ZDA igrale 1. februarja prijateljsko tekmo s Kostariko v Carsonu v bližini Los Angelesa.

ZDA so z zračnim napadom ubile poveljnika posebnih enot iranske revolucionarne garde al Kuds generala Solejmanija, enega najvplivnejših ljudi ne le v Iranu, ampak tudi v regiji. Vodstvo Irana je napad na Solejmanija opredelilo kot največjo strateško napako ZDA v regiji in napovedalo, da bo do maščevanja prišlo ob ustreznem času in na ustreznem kraju.

Foto: Epa ameriška nogometna reprezentanca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.