"Zdaj Hrovatova trenira bolj z glavo"

Foto: Profimedia Meta Hrovat
Enaindvajsetletna Meta Hrovat je navdušila s petim mestom na predzadnjem veleslalomu sezone.
Oglej si celoten članek

Trener slovenske ženske ekipe Denis Šteharnik je prepričan, da je dosežek Mete Hrovat plod njenega trdega dela in dejstva, da zdaj bolj trenira z glavo. Hrovatova je na prvi progi v Šindlerjevemu mliju vpisala osmi čas, na drugi pa je bila s tretjim časom finala konkurenčna najboljšim veleslalomistkam ter bila celo v boju za druge stopničke v karieri.

S petim mestom je tudi precej skočila po lestvici, saj je po novem dvanajsta najboljša veleslalomistka sezone v razvrstitvi svetovnega pokala alpskih smučark. To uvrstitev lahko še popravi na zadnjem veleslalomu sezone v Andori.

"Zelo dobro. Že en teden prej smo prišli sem, to smo izkoristili za trening. Meta je lahko razmišljala in se privajala na teren, to je znala tudi zelo dobro izkoristiti. Najbolj všeč mi je, da je bila bolj konkurenčna v ravnih delih, kjer smo prej imeli težave. Najbolj vesel sem tega napredka, da napreduje in sestavlja vse dele proge, tako da bo lahko konkurenčna na vseh terenih, strmih ali ravnih. Tega sem zelo vesel. Rezultat je zelo veliko vreden, ker ga je dosegla taktično, analitično in ne tako kot mogoče lani ali predlani, ko je kakšen rezultat dosegla, ko se je dobesedno vrgla po progi. Če je šlo, je šlo, če ni šlo, ni šlo. Zdaj trenira bolj z glavo, na zavestni ravni in rezultat je plod njenega trdega dela in razmišljanja, analitičnega pristopa in tega sem zelo vesel," je bil navdušen Šteharnik.

Veleslalom Odličen dosežek Mete Hrovat!

Dosežek Hrovatove je še toliko bolj vreden, potem ko je slovenske vrste zajel val poškodb. Ilka Štuhec po poškodbi kolena, gre za poškodbo zadnje križne vezi v levem kolenu, na smuku v Crans Montani upošteva nasvete in miruje ter nosi opornico za stabilizacijo poškodovanega kolena. Prihodnji teden jo čaka zdravniški pregled v Baslu, po katerem bo več znano o rehabilitaciji oziroma zdravljenju poškodbe.

Foto: Profimedia Meta Hrovat

Že pred svetovno smukaško prvakinjo se je sezona predčasno končala za Ano Drev, ki si je januarja na treningu na Kronplatzu strgala križno vez, natrgala stransko vez in poškodovala oba meniskusa levega kolena. Med svetovnim prvenstvom v Areju si je Martin Čater strgal križno vez in poškodoval meniskus levega kolena. Klemen Kosi si je ob decembrskem padcu v Bormiu zlomil nos in poškodoval ličnico. Po poškodbi kolena, ki jo je utrpela v minuli sezoni, se vrača Tina Robnik, ki je na današnjem veleslalomu v Špindlerjevem mlinu nastopila kot predtekmovalka.

Takšen osip pomeni, da bo slovenska delegacija na finalu sezone svetovnega pokala v Andori nekoliko manj številčna. Nastop v Soldeuu so si zagotovili Kosi in Boštjan Kline, oba v superveleslalomu, ter Žan Kranjec in Hrovatova v veleslalomu.

Slednja ima kot letošnja mladinska svetovna prvakinja v slalomu pravico do nastopa v Andori tudi na slalomski tekmi. Štefan Hadalin mora svojo vozovnico za Andoro potrditi na nedeljskem slalomu v Kranjski Gori. V soboto pa si bosta mesto med najboljših 25 slalomistk sezone na tekmi v Špindlerjevem mlinu skušali zagotoviti še Maruša Ferk, ki je trenutno 27., in Ana Bucik, trenutno 40. slalomistka. Bucikova bi za finalno vozovnico potrebovala najboljši slalom kariere.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.